«FDA Hans» er det tredje fartøyet levert til rederiet fra Salthammer Båtbyggeri, på under to år.
«FDA Hans» er det tredje fartøyet levert til rederiet fra Salthammer Båtbyggeri, på under to år.

Salthammer Båtbyggeri overleverte FDA «Hans» til Finnsnes Dykk & Anleggservice

Salthammer Båtbygger overleverte Torsdag 24. November 2022 «FDA Hans» til Finnsnes Dykk & Anleggservice AS.

Publisert

«FDA Hans» er det tredje fartøyet levert til Finnsnes Dykk & Anleggsservice, fra Salthammer Båtbyggeri.

Kontrakten ble signert i mars 2021 og fartøyet, som i sin helhet er bygget på verftet på Vestnes, er en CoastCat18X designet av Tomra Engineering, med en største lengde på 18,5 meter og en bredde på 12 meter.

Tredje båten på under to år

Skipet er utrustet med blant annet innredning for fem personer, 40 t dekksvinsj, fem tonns capstan, tauepinner, store kraner og et arbeidsdekk på 110 kvadratmeter.

- Finnsnes Dykk og Anleggservice AS er et skikkelig fremoverlent rederi som det er en glede og stort ansvar å få lov til å bygge og levere fartøy til. Dette er den tredje båten vi leverer til rederiet på under to år, uttaler Lasse Stokkeland, daglig leder ved verftet.

- Dette er det verktøyet rederi og mannskap skal leve og arbeide med i mange år fremover, og vi forstår hvor viktig det er at båten er komfortabel, praktisk og driftssikker. Vi håper at vi har levd opp til forventningene, og ønsker båt og mannskap lykke, legger han til.

Går rett i fast langtidskontrakt

«FDA Hans» blir Finnsnes Dykk & Anleggsservice sitt fartøy nummer 13, hvorav syv fartøy er i drift i dag. «FDA Hans» går rett inn i fast langtidskontrakt med Grieg Seafood Finnmark. Selskapet er optimistisk for fremtiden og ser for seg at kraftige servicebåter med kraftig utstyr er veien videre for næringen:

- Disse fartøyene, i kombinasjon med vårt mannskaps lange erfaring og kompetanse, gjør at vi er godt rustet for utviklingen i sjømatnæringen. Fartøy og utstyr styrker også Finnsnes Dykk & Anleggsservice som en maritim operatør, sier daglig leder i Finnsnes Dykk & Anleggsservice, Keneth Larsen.