Illustrasjonsfoto: Pål Mugaas Jensen
Illustrasjonsfoto: Pål Mugaas Jensen

Eqva ASA i pluss så langt i år

Eqva (tidligere Havyard Group ASA) gjorde i tredje kvartal betydelige strategiske fremskritt og styrket seg som integrert service- og vedlikeholdsleverandør og investeringsselskap for norsk landbasert og maritim industri. I fjerde kvartal har man tatt nye skritt, og blant annet igangsatt en prosess for å etablere et separat eiendomssegment, med mål om å oppnå bedre synlighet av betydelige underliggende verdier knyttet til disse eiendelene.

Publisert

Eqva rapporterte inntekter på 125,2 millioner kroner og et justert EBITDA-resultat* på minus 1,1 million kroner i tredje kvartal 2022. Hittil i år er inntekter og justert EBITDA* på henholdsvis 452 millioner kroner og 12 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal (proforma), heter det i en pressemelding.

Eqva har levert solid operasjonell drift i sine to segmenter så langt i år, delvis oppveid av generelle faste kostnader på konsernnivå. Maritime Services, som består av selskapet Havyard Leirvik, rapporterte et EBITDA-resultat på 8,4 millioner kroner hittil i år (proforma). EBITDA hittil i år for segmentet Products, Solutions & Renewables, bestående av selskapene BKS og Fossberg Kraft, er på 9,4 millioner kroner (proforma).

Eqvas endring av strategisk retning innen Maritime Services, fra nybygg til service og vedlikehold, gjør at nøkkeltall i kvartalet ikke er direkte sammenlignbare med tidligere år. Oppkjøpet av HG Group, med virksomhetene BKS og Fossberg Kraft, ble fullført i juni 2022, og virksomhetene er regnskapsmessig konsolidert fra og med tredje kvartal.

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk