Eldar Sætre er tidligere konsernsjef i Equinor og skal lede det rådgivende styret.
Eldar Sætre er tidligere konsernsjef i Equinor og skal lede det rådgivende styret.

Eldar Sætre skal lede nytt Vard-styre

Vard har besluttet å opprette et rådgivende styre som skal støtte konsernledelsen. Det skal ledes av tidligere Equinor-topp Eldar Sætre.

Publisert

Det nye styret, som kalles Advisory Board på fagspråket, skal bidra til ny vekst for konsernet:

– Etter flere utfordrende år er markedet i ferd med å snu, og Vard forbereder seg for ny vekst. For å støtte denne strategiske reisen, har VARD etablert et rådgivende styre som består av uavhengige eksperter fra industrien sammen med toppledelsen i Vard og Fincantieri, skriver Vard i en pressemelding.

De skriver også at formålet for styret er "å støtte opp under de endringsprosesser og den innovasjon som markedet etterspør".

– Styrets rolle er utelukkende av rådgivende karakter. Beslutningsmakten og konsernansvaret forblir fullt ut i selskapets formelle styre, skriver Vard.

Det rådgivende styret er på fem personer, hvorav tre er eksterne medlemmer. Eldar Sætre fra Ørsta, tidligere konsernsjef i Equinor, skal lede det nye styret. Han får med seg Linda Litlekalsøy Aase (daglig leder i Salmar ASA) og Ditlev Engel (DNV).

Interne representanter i det rådgivende styret blir Pierroberto Folgiero, konsernsjef og administrerende direktør i Fincantieri og Alberto Maestrini, styreleder og konsernsjef i Vard.