F.v: Øystein Martre administrerende direktør i Westcon Yards, Heidi Wolden administrerende direktør i Norled, Anita Husøy Riskedal ordfører i Hjelmeland kommune, Thina Margrethe Saltvedt sjefanalytiker for bærekraftig finans i Nordea og Endre Matre leder teknisk og nybygg Westcon Yards.

Dobbeldåp for to nybygg fra Westcon Yards

Verdens første hydrogenferje, MF «Hydra», har vært i drift siden 31. mars i år, men først torsdag ble skipet døpt på Hjelmeland ferjekai sammen med søsterskipet MF «Nesvik».

Administrerende direktør i Westcon Yards, Øystein Matre, og leder av teknisk og nybygg i Westcon Yards, Endre Matre, var invitert opp til Hjelmeland for dåpen av ferjene som Westcon Yards har bygget. 

Westcon Yards har stått for utrusting og ferdigstillelse av fartøyet som ble verdens første hydrogenferje. På fergekaien i Hjelmeland i dag var det duket for seremoni med politikere, direktører, presse og bedriftene som har deltatt på MF Hydra prosjektet. 

Endre Matre er fornøyd med dagen, og sier: 

- Som skipsbygger, er det flott å kunne bistå Norled med bygging, utrustning og ferdigstillelse av fartøyet på dette banebrytende prosjektet, vi sikter mot en grønnere fremtid og MF Hydra er definitivt et steg i riktig retning. 

Les omtalen av de to ferjene: