GRØNT: Nå ønsker bankene å bidra til det grønne skiftet, ved å tilby egne lån til fartøy som bygges med grønn teknologi. Bilde for illustrasjon.

Kystmagasinet:

GRØNT: Nå ønsker bankene å bidra til det grønne skiftet, ved å tilby egne lån til fartøy som bygges med grønn teknologi. Bilde for illustrasjon.

Nå kommer bankene på banen: fiskeflåten skal motiveres til grønn omstilling

Redere skal premieres for å redusere utslipp. Nå går flere av de store bankene sammen som offensive pådrivere for bærekraftig omstilling av den norske havgående fiskeflåten sammen med næringen og myndighetene.

Det melder DNV i en pressemelding.

– Omstillingsfinansiering (bærekraftslinket finansiering) for den norske havgående fiskeflåten ble etablert som et pilotprosjekt i regi av Grønt Skipsfartsprogram. Sparebanken Vest har ledet en bredt sammensatt gruppe bestående av Nordea, DNB, Danske Bank, Innovasjon Norge, Eksfin og interesseorganisasjonen Fiskebåt. Også Breeze skipsdesign, Dale Rederi og DNV har vært aktive deltakere i piloten.

Den overordnede målsettingen har vært å etablere kriteriesett som kvalifiserer til fordelaktige omstillingslån for fiskeflåten og dermed tilrettelegge for overgang til lav- og utslippsfri teknologi.

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk