MF «Oksøy» er solgt fra Brevik Fergeselskap.

Nå er «Oksøy» solgt

Den 59 år gamle fergen MS «Oksøy» er solgt. Kjøper er selskapet tilSvartisen.

Publisert Sist oppdatert

MS «Oksøy» ble bygget i 1964 på Hagens skipsverft på Hjelset. Før fergen ble kjøpt av Porsgrunn kommune i 1985 og satt i drift på sambandet til Sandøya het den MF «Rinna» (MRF). 

- «Oksøy» tilfredsstiller ikke lenger brukerkrav som passasjer-bekvemmeligheter, universell utforming, kapasitet for biler, vektbegrensningene for tyngre kjøretøy og nye miljøkrav. Og har etter en lang venteperiode nå blitt erstattet av vår nye moderne og miljøvennlige el-ferge «Sandøy», heter det i en pressemelding fra Brevik Fergeselskap.

Passasjerbåten «Løvøy» vil fortsatt være selskapets reservefartøy. Dette lå allerede til grunn når beslutningen om å erstatte «Oksøy» ble fattet, men senere fulgt opp og vedtatt av selskapets eiere ved representantskapet 28. april i år. 

Kjøper tilSvartisen kommer til Brevik mandag og vil ha overlevering av «Oksøy» denne uken. De planlegger deretter å seile den til sin nye hjemmehavn i nord. 

Salgsprosessen inkludert markedsføring har blitt håndtert av skipsmegler Bjarne Børven i Scandinavian Broking Services AS.