Drydocks World Dubai.

Drydocks World mener å være solide

Drydocks World var gjennom en tøff tid med for stor gjeld i forhold til hva man kunne håndtere. Etter refinansieringen av hele $ 2,2 mrd i fjor, mener toppsjefen i Drydocks World, Khamis Juma Buamin, at problemene nå skal være et tilbakelagt problem. Nylig kunne også verftet melde at MS “Queen Elizabeth 2” skal innom som del av ombyggingen til luksushotell.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Khamis Juma Buamin opplyser at da han kom til Drydocks World i 2010 var det store behov for reformering av verftet med hele 9500 fast ansatte. Han ble hentet inn av myndighetene, og beskjeden var klar: Enten gjennomføre en snuoperasjon for å redde verftet, eller legge ned hele driften. Etter restruktureringen av den enorme gjelden, mener Buamin at selskapet nå er solid. I løpet av det siste året har man også greid å hente inn nye ordrer til en verdi på nærmere $ 380 millioner.

Andelen nybygging/ombygging skal være på ca. 40 prosent, mens reparasjoner utgjør resten. Det er spesielt innenfor olje og gass Buamin ser de største mulighetene. I dag utgjør dette segmentet ca. 35 prosent av omsetningen ved Drydocks World, men i løpet av en fem-årsperiode er målet å komme opp på en andel på ca. 60 prosent.

Men verftskapasiteten i Midtøsten har økt mye, og fortsetter å øke. Konkurransen tiltar dermed, men Buamin mener at Drydocks har en fordel i at verftet har størst “global outreach”. Han sier også at 20 prosent av kundene ved Drydocks World i 2012 var nye kunder.

På spørsmål om Iran og sanksjonene fra blant annet USA og EU, svarer Buamin at dette påvirker Drydocks, men at han fokuserer på å tenke langsiktig. Han ser nemlig store muligheter i Iran, og håper på en politisk løsning snarest mulig.

QE2 innom

I midten av januar ble det kjent at MS “Queen Elizabeth 2” skal innom Drydocks World for omfattende tekniske og operasjonelle tester og evalueringer i forkant av skipets forflytning til en asiatisk storby som flytende luksushotell.

Ambisjonsnivået for åpningen av QE2 som fem-stjerners hotel med 500 lugarer må sies å være meget høyt. Oceanic Group skal lede prosjektet, og det opplyses fra Drydocks World at store summer skal brukes i ombyggingen av QE2. Detaljer rundt hvor stor rolle Drydocks skal ha, og hva som blir destinasjonen, informeres det imidlertid ikke om.

Utover å være et luksushotell, skal skipet få luksuskjøpesenter, kaféer, Michelin-restauranter, store møtefasiliteter samt et maritimt museum.