Liegruppens nye pelagiske tråler M/S Liafjord med foilmodul fra Wavefoil

Wavefoil har hentet 12 millioner i emisjon

- Nå gir vi gass, sier daglig leder og medgründer Eirik Bøckmann og fortsetter: - Med en slik kontrakt i boks henter vi nå kapital for å få finansielle muskler i den kommersielle fasen vi står ovenfor.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet har nylig signert kontrakt med Cemre Shipyard om levering av foilmodul til Liegruppens nye pelagiske tråler. Prosjektet er støttet av ENOVA. Dette skjer kort tid etter kunngjøringen av en salgskontrakt til to ambulansebåter.

- Vi har jobbet med Salt, Liegruppen og Cemre Shipyard lenge, og det er godt å dra denne kontrakten i land, sier Bøckmann.

Nylig ble det gjort kjent at I P Huse nord for Ålesund blir ny hovedleverandør. Familien Huse, som eier I P Huse, har også valgt å gå inn med kapital i denne emisjonen.

Wavefoil tilbyr inntrekkbare baugfoiler for å redusere drivstofforbruk og øke komfort i bølger. For enkelte ruter kan selv store skip oppnå 10-15% besparelse i gjennomsnitt. Per i dag har tre fartøy produktet installert med forventet effekt, og selskapet har åtte faste ansatte.

Bruker Folkeinvest

Daglig leder/medgründer Eirik Bøckmann, teknisk sjef Erlend Vastveit og innovasjonssjef /medgründer Audun Yrke foran M/F «Teistin» som oppnådde 8% besparelse første driftsår. Foto: Wavefoil

- Grønn skipsfart er blitt et av Norges virkelig store satsingsområder. Lykkes vi i Wavefoil, skal alle som ønsker kunne ta del i den oppturen, sier styreleder Ole Gunnar Hvamb som har bakgrunn fra Kongsberg Maritime. - Vi er spesielt interessert i bransjepersoner som kan være med å løfte selskapet, legger han til.

Wavefoil brukte Folkeinvest som tilrettelegger i en tidlig fase med stort hell. Mye har skjedd siden den gang og nå åpnes en ny kampanje. Minstebeløpet er satt til 4988 kr tilsvarende 4 aksjer slik at terskelen er lav også denne gang. - Vi ser viktigheten av å ha en stor kontaktflate utad, sier Bøckmann som de siste årene har håndtert 179 aksjonærer uten problemer: - Det har vært en glede å ha så mange ambassadører, og vi ser frem til å få enda flere.

Det ble åpnet for tegning av aksjer onsdag 15. september kl 12, med siste frist 22. september. 

Allerede første dagen fikk selskapet inn seks millioner kroner. Det kommer i tillegg til seks millioner som var forhåndstegnet.