Gå til innhold
Matros Alfred Heimark. Foto: Vibeke Blich

For austevolling og matros Alfred Heimark på «Siddis Sailor» går mye av dagen med til malingsarbeid. På oppdrag for seismikkselskap er skipet avhengig av godt vær 

Heimark trives godt om bord på skipet, selv om han mener tiden kan bli litt lang om bord.  Han har jobbet i familierederiet O.H. Meling & Co. fra Stavanger siden  2006. Rederiet har i dag to skip i arbeid, «Siddis Sailor» og «Siddis Mariner».  

– Dagene går mye til rydding, vasking og maling. Vi har vært heldige om bord, for vi har gode kokker og mye god mat, sier Heimark og klapper seg på magen.

Han er en av 15 mann i det maritime mannskapet om bord. I tillegg er det like mange i seismikk-crewet.

Det er Seismikkselskapet WGP som har kontrakten med Equinor og som «Siddis Sailor» jobber for. Da Skipsrevyen var om bord tidligere denne uken, lå båten til kai i Bergen i påvente av bedre vær.

– Med dårlig sjø blir det dårligere resultat av seismikken, I denne seismikkperioden har det vært dårligere enn i fjor, tilføyer skipets kaptein, Tore Klærhaug.

«Siddis Sailor» går stort sett for Equinor i Nordsjøen. Skipet som er 85 meter langt og 20 meter bredt går enten seismikk eller som vanlig supplyskip.

– Her er et kjempegodt miljø, både mellom maritimt mannskap og seismikk mannskapet. Det er stort sett de samme folkene som kommer igjen, og det fungerer helt ypperlig, sier han videre.