Her, på Koengen i Bergen, vil Bane Nor bygge en midlertidig godsterminal Foto: Helge Martin Markussen

Tommel ned for Koengen

I forbindelse med utvidelse av bybanen i Bergen har man sett på muligheten for å bygge en midlertidig godsterminal på Koengen. Det sier Riksantikvaren nei til.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I vedtaket skriver Riksantikvaren at tiltaket automatisk berører et fredet byanlegg fra middelalderen.

Avslaget går i denne omgang ut på å nekte grunnundersøkelser i området, noe også Bane Nor påpeker overfor Bergens Tidende (krever innlogging)

- Det vi fikk nei til fra Riksantikvaren, var grunnundersøkelser av Koengen, sier Kommunikasjonsleder i Bane Nor, Ingvild Eikeland til avisen. De vil nå undersøke avslaget før de går videre.

Byutviklingsbyråd i Bergen Anna Elisa Tryti (AP) Foto: Vidar Langeland

Fra tog til skip

Tidligere i mai foreslo Byutviklingsbyråd i Bergen Anna Elisa Tryti (AP) å flytte transporten av biler fra tog til skip. Hun er fast bestemt på at dette fremdeles er et godt alternativ.

Til BT forteller hun at hun er blitt kontaktet av en rekke aktører innenfor sjøtransportnæringen som har meldt sin interesse.

Hun er derfor forventingsfull når det gjelder rapporten om alternative løsninger, som fylkesrådmannen legger frem i Miljøløftet fredag i neste uke.

Positivt

Fjordline, som gjennomførte transporten i vinter, er positive til å frakte bilene med skip.

- Det fungerte greit for oss i vinter, men det er klart det vil bli mer utfordrende om vi skulle gjennomført dette i høysesongen, sa Håkon Leidland i Fjordline  til Skipsrevyen den gang.

Også Bergen Havn stilte seg positiv til forslaget; 

- Vårt utgangspunkt er at dette er mulig, uttalte Havnedrirektør Johnny Breivik.