Gå til innhold
Annonse
Helse og omsorgminister Bent Høie la frem de nye reglene på en pressekonferanse mandag. Foto: Borgos Foto AS
Helse og omsorgminister Bent Høie la frem de nye reglene på en pressekonferanse mandag. Foto: Borgos Foto AS

På regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen mandag kom det frem at myndighetene begrenser cruisetrafikk på fartøy på over 100 personer. Foreløpig gjelder det i 14 dager. 

Annonse

- Hvis skipet hadde personer om bord ved oppstart som omfattes av karantene eller det er mistanke om smitte om bord skal alle testes før de får gå i land i Norge, sier Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Pågående cruise som er godkjent og har startet opp får gjennomføre reisen, men de får ikke altså ikke gå i land i Norge.

Næringsminister Iselin Nybø (V) understreket at dette ikke gjelder ferger som Kielfergen. 

På spørsmål på hvordan Høie reagerer på at Hurtigruten ifølge avsløringer skal ha forsøkt å holde utbruddet hemmelig, sa helse og omsorgsministeren at han reagerte kraftig. 

- Jeg fikk beskjed om at de hadde tenkt til å sende ut varsel til passasjerene og legge ut nettsak om dette. Og så fikk vi beskjed om at de kun ville gi info til passasjerer og ikke legge ut nettsak. Så fikk vi på fredag informasjon om at de hadde gjort verken det ene eller andre, det var overraskende. I denne saken er tillitten til Hurtigruten svekket, sa Høie.

Annonse