Gå til innhold
Annonse
Eksplosjon i Stolt-tanker i Korea. Foto: maritime.bulletin.net
Eksplosjon i Stolt-tanker i Korea. Foto: maritime.bulletin.net

Kraftig eksplosjon og brann i Stolt-tankskip i Korea lørdag morgen. Brannen spredte seg hurtig til Odfjell-skip like ved. Skipsrevyen har fått bekreftet av Odfjell og Stolt-Nielsen at begge mannskap på begge skip er i live og sikkerhet. En er skadet på Odfjell-skipet. En er skadet på Stolt Nielsen-tankeren.

Annonse

Eksplosjonen skjedde om bord på tankskipet “Stolt Groenland” i Ulsan havn i Korea lørdag morgen rundt klokken 1100, Koreansk tid. Eksplosjonen førte til en kraftig brann om bord. Skipet brenner fortsatt, og brannen spredte seg raskt til Odfjells skip “Bow Dalian,” like i nærheten men alle om bord i begge skip, skal i følge Anngunn Dybsland i Odfjell være i live og i sikkerhet, etter at det først ble meldt at seks av de 25 om bord i Stolt-skipet var savnet.

- Jeg kan bekrefte at hele mannskapet er evakuert fra skipet og er i live og i sikkerhet, sier Cor Radings til Skipsrevyen. Han er talsmann for Stolt Nielsen. En av mannskapet har fått mindre skader og behandles av ambullansepersonell på stedet. Vi kan ikke bekrefte at brannen er under kontroll. De lokale myndighetene og nødetatene jobber fortsatt med å få situasjonen under kontroll. Det er også alt for tidlig å ha noen formening om årsaken til eksplosjonen og brannen. Vi vil selvsagt etterforske dette i tiden som kommer, sier Radings. 

Alle i live og i sikkerhet

- Vi kan bekrefte at det har vært en eksplosjon om bord i Stolt-tankeren og at brannen raskt spredte seg til vårt skip, sier Dybsland. Alle om bord i begge skip er i live og i sikkerhet. En person er sendt til sykehuset fra vårt skip med brannskader. Vårt skip blir nå tauet bort, og skal dermed være utenfor fare.

Situasjonen om bord i “Stolt Groenland” skal være stabil. Gjennom en pressemelding uttrykker Stolt Tankers sin dypeste bekymring for hendelsen.

- Sikkerheten er av største betydning for selskapet, heter det i meldingen. Det fremgår også at Stolt Tankers har aktivisert sitt beredskapsteam og er i kontakt med lokale myndigheter.

 

Annonse