«Far Saracen» var ett av fartøyene som deltok i operasjonen. Arkivfoto: Solstad Offshore

Solstad-skip bisto i redningsoperasjon i Australia

Mannskapet på de norskflaggede Solstadskipene «Far Saracen» og «Far Senator» blir beskrevet som helter etter at de leverte livsnødvendige forsyninger til innbyggerne i Mallacoota, sørøst i Australia

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter måneder med ekstreme skogbranner måtte lokalbefolkningen søke tilflukt på en strand mens de ventet på å bli evakuert.

Normalt jobber «Far Saracen» og «Far Senator» for ESSO med ankerhåndtering og forsyningstjenester til gass- og oljeplattformer i Bass Strait. Grunnet naturkatastrofen som nå utspiller seg i området, spurte myndighetene om Solstad-fartøyene kunne bistå i logistikkoperasjonen i Mallacoota.

– Det sa vi selvsagt ja til, sier Lars Peder Solstad, CEO i Solstad Offshore ASA, til Sjøfartsdirektoratet.

– Det er viktig å bidra når katastrofer som dette inntreffer, sier CEO Lars Peder Solstad i Solstad Offshore. Foto: Solstad Offshore

Mannskapene om bord består av folk fra Australia og New Zealand. 

Rederiet har kontorer i Australia med flere fartøy som opererer i regionen, og Solstad-sjefen roser jobben mannskapene har gjort.

– Det er viktig å bidra når katastrofer som dette inntreffer. Alle om bord har gjort en fantastisk innsats både når det gjelder å få levert det mest nødvendige, og ta vare på de som trenger det mest, sier Solstad.

Skipene hadde med seg over 30 paller med mat og vann, samt diesel for å holde generatorene i byen i gang. Etter at lasten var tatt i land ble skipene midlertidige hjem for de mest sårbare frem til marinen var på plass. Evakueringen fra Mallacoota er en av de største som har skjedd i Australia i fredstider. Enkelte dager var røyken så tykk at sikten var redusert til under 50 meter.

Det australske nettstede ABC News omtaler mannskapet som helter i en reportasje. 

– Det har vært en krevende uke for mannskapene om bord på begge fartøyene, og det rettes en stor takk til alle og deres «can do»-holdning, skrives det fra de involverte i redningsoperasjonen.