I perioden 16. til 27. mars skulle MS «SuperSpeed 1» opprinnelig ha gjennomgått ordinært dokkeopphold i Danmark, men har grunnet de inntrufne forholdene ligget til kai i Kristiansand. Foto: Kurt Engen.

Setter inn MS «SuperSpeed 1» som cargoskip

Color Line styrker godstransport til og fra Norge. Fra i dag av skal MS «SuperSpeed 1» gå mellom Kristiansand og Hirtshals. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dette melder selskapet på sine nettsider.

Skipet ble tatt ut av ordinær rute mandag 16. mars som konsekvens av myndighetenes tiltak for å håndtere koronaviruset. I perioden 16. til 27. mars skulle MS «SuperSpeed 1» opprinnelig ha gjennomgått ordinært dokkeopphold i Danmark, men har grunnet de inntrufne forholdene ligget til kai i Kristiansand.

Nå vil skipet gå som rent cargoskip på ettermiddagsavgangen fra Kristiansand i henhold til den ordinære fartsplanen.

- Myndighetene i land i Europa gjør unntak i innreise- og karantenereglene for transport av gods. Vi har derfor valgt å opprettholde viktige frakttilbud mellom Norge, Tyskland og Danmark, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line.

Tilbudet består av ro-ro fraktskipet M/S «Color Carrier» som betjener ruten Oslo-Kiel med gods på vanlig måte, samt at M/S «SuperSpeed 2» går i sin ordinære rute med godstrafikk mellom Larvik og Hirtshals, og fra i dag M/S «SuperSpeed 1» med godstrafikk fra Kristiansand.