Det nye forskningsskipet skal stå ferdig i 2021

Rev-Ocean flagges i NIS

Kjell Inge Røkkes nye forskningsskip, «REV Ocean» som skal stå ferdig i 2021, skal flagges i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS). Det bekrefter administrerende direktør Nina Jensen overfor Skipsrevyen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det var under en pressekonferanse i forbindelse med at Havforskningsinstituttet og REV Ocean underskrev en samarbeidsavtale at Jensen kunne fortelle at skipet skal flagges i NIS.

- Det er ikke avklart at hva slags nasjonalitet mannskapet om bord skal ha. Men det vil sannsynligvis bli en miks. Det som har vært viktig for oss er at skipet skal ha norsk flagg, være spekket av norsk teknologi og løsninger. Og ikke minst at det skal ivareta alle former for krav og reguleringer som vi har i Norge, forteller Jensen til Skipsrevyen.

Administrerende direktør i REV Ocean, Nina Jensen Foto: Helge Martin Markussen

Byggeprosessen er i rute, og det er ventet at skipet skal slepes fra Tulcea-verftet i Romania til VARD Brattvåg i månedsskiftet juli/august for å ferdigstilles der.

- Vi hadde håpet å være ferdig med skipet i 2020. Men det er avansert, og vi har fått såpass mange gode innspill fra de ulike forskningsinstitusjonene at vi har gjort en del modifiseringer og funnet ut at det er bedre at vi bruker den nødvendige tiden til å gjøre skipet optimalt, sier Jensen.

Samarbeid med Havforskningen

Tirsdag underskrev Jensen og havforskningsdirektør Sissel Rogne en samarbeidsavtale mellom Havforskningsinstituttet og Rev Ocean. Et samarbeid som kan komme opp i verdier på flere hundre millioner – avhengig av størrelse og omfang på de enkelte prosjektene.

- Denne avtalen åpner opp for flere spennende prosjekter. Samtidig er det viktig å understreke at vi hele tiden vil passe på integriteten vår som offentlig finansiert forskningsinstitutt, og at våre midler og data blir brukt på en riktig måte, sa havforskningsdirektør Sissel Rogne på en pressekonferanse.  

Avtalen har en varighet på fire år, men begge partene er klare på at de har en langsiktig horisont på samarbeidet sitt.

- Vi er begge to konkrete damer som ønsker å utvikle prosjektporteføljen i løpet av de fire årene, sa Rogne

Fakta «REV Ocean»

  • Navn: «REV Ocean»
  • Verft: VARD Tulcea / VARD Brattvåg
  • Eier: Rev Ocean
  • Lenge: 183 meter
  • Bredde: 22 meter
  • Motor: 4x Wärtsilä 8L26 2.7 MW ea
  • Design: Espen Øino.

Spekket med teknologi

Kjell Inge Røkke har lovet å bruke minst 4,2 milliarder kroner på prosjektet. Det er midler som kommer av Røkkes egen lomme kunne Jensen fortelle.

- Dette finansieres 100 prosent av Kjell Inge Røkke privat og ikke fra noen av hans selskaper, sa hun.

Så langt er det kjent at TMC skal utstyre skipet med levere marine luftkompressorer. Den skal også utstyres med en moonpool på 7,7 x 5 meter, er bestemt ut fra å kunne sette ut og hente inn verdens mest avansert undervannsfarkoster.

Skipet skal også utstyres med to 35 tonns trålvinsjer, og vil ha kapasitet til å operere ned på 3000 meters dybde.