Gå til innhold
Annonse
MS «Stavangerfjord». Foto: Erik Ask
MS «Stavangerfjord». Foto: Erik Ask

Aldri før har flere passasjerer reist med Fjord Line i juni og juli. – Alt tyder på at 2019 blir nok et rekordår, sier konsernsjef Rickard Ternblom.

Annonse

Fergeselskapet Fjord Line kan gå høsten i møte med rekordsterke sommerresultater på alle sine ruter. Sammenliknet med rekordåret 2018 økte antallet passasjerer på linjene Bergen-Stavanger-Hirtshals, Kristiansand-Hirtshals, Langesund-Hirtshals, Sandefjord-Strømstad og innenrikslinjen fra Bergen til Stavanger.

– Nye tilbud, moderne skip og serviceinnstilte medarbeidere fortsetter å gi solide resultater. Med store investeringer i skip og havneanlegg de kommende årene forventer vi ytterligere passasjervekst fremover, sier konsernsjef Rickard Ternblom i en pressemelding.

Konsernsjef i Fjord Line Rickard Ternblom. Foto: Styrk Fjærtof
Konsernsjef i Fjord Line Rickard Ternblom. Foto: Styrk Fjærtof

Øker på alle linjer

Totalt reiste over 15 000 flere gjester med Fjord Line i juni og juli i år sammenliknet med 2018. Det er på ruten mellom Sandefjord og Strømstad veksten er sterkest, med en økning i antall passasjerer på nesten 7 000. Også på Vestlandet er passasjerveksten sterk. I juli økte antall passasjerer på Bergen-Stavanger-Hirtshals hele 6 prosent sammenliknet med rekordåret 2018.

– Jeg har lenge vært sikker på at 2019 kom til å bli et bra år for oss. Etter en slik sommer tyder alt på at 2019 blir nok et rekordår, sier Ternblom.

Utvider tilbudet

De solide resultatene kommer i et år der fergeselskapet har satset stort på å styrke om bord-produkter på flere av skipene. I tillegg er byggingen av Fjord Lines nye hurtiggående katamaran på god vei. I 2020 settes den nye katamaranen i trafikk mellom Kristiansand og Hirtshals. Det nye skipet vil sørge for 32 prosent reduksjon i CO2-utslipp sammenlignet med dagens skip per passasjerkilometer.

 

 
Rute:  Passasjervekst:
Bergen-Stavanger-Hirtshals 3%
Bergen-Stavanger 3%
Kristiansand-Hirtshals 1%
Langesund-Hirtshals 3%
Sandefjord-Strømstad 5%
Alle linjer:  3%

 

Annonse