Gå til innhold
Annonse
Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Annonse

Ferske tall for søkningen til nautikkstudiet ved Høgskolen Stord/Haugesund viser at 89 unge har dette studiet som førstevalg til høsten. For tre år siden var det bare 18 søkere til studiet, mens det i fjor var 34 som ville inn på nautikklinjen.

Nautikkstudiet ved Høgskolen Stord/Haugesund har til i dag hatt 30 studieplasser for hvert årskull, men i Maritimt Forum for Haugalandet og Sunnhordland håper de nå at kapasiteten blir økt.

I tillegg har søkningen til Vg2 maritime fag ved Karmsund videregående skole og Rubbestadneset videregående skole gått opp med 55 prosent i år. På Karmsund videregående skole blir det opprettet en ny klasse fra høsten.

Daglig leder Sverre Meling jr. i Maritimt Forum for Haugalandet og Sunnhordland er svært fornøyd med utviklingen, og tror det henger sammen med en generelt økende interesse for maritime fag og yrker. - I tillegg har næringen arbeidet svært aktivt med rekutteringskampanjer på forskjellige nivåer og gjennom flere kanaler, sier Meling, som også tror at de særskilte kravene til fordypning i matematikk og fysikk i videregående nå er falt bort ved inntaket til nautikkstudiet har hatt betydning for søkningen.

Annonse