Gå til innhold
Annonse

Redningsskøyta «Prinsesse Ragnhild» døpes onsdag

RS 170 «Prinsesse Ragnhild» er skøyte nummer fem i Staff-klassen. Foto: Glenn Røkeberg/Redningsselskapet
RS 170 «Prinsesse Ragnhild» er skøyte nummer fem i Staff-klassen. Foto: Glenn Røkeberg/Redningsselskapet

Prinsesse Astrid, fru Ferner er til stede ved dåpen av Redningsselskapets nyeste skøyte «Prinsesse Ragnhild» ved maritimt Museum på Bygdøy i Oslo, onsdag 14. august – klokken 16.00. RS 170 får navnet «Prinsesse Ragnhild» og døpes av den avdøde prinsessens datter, Ragnhild Lorentzen.

Annonse

Det er Erling Lorentzen, prinsesse Ragnhilds ektemann frem til hennes død i 2012, som har donert penger til den nye redningsskøyta.

Hans Majestet Kong Harald V er Redningsselskapets høye beskytter. RS «Prinsesse Ragnhild» blir skøyte nummer 170 i Redningsselskapets historie. Den er bygget av Hydrolift i Fredrikstad, og skal stasjoneres i Horten. «Prinsesse Ragnhild» tilhører Staff-klassen og er en rask og allsidig redningsskøyte som passer til mange ulike oppdrag på sjøen.

Hoveddata RS «Prinsesse Ragnhild»

  • Lengde: 12,6 meter
  • Motor: 2x 500 hk FPT
  • Fremdrift: Rolls Royce vannjet
  • Materiale: Glassfibersandwich
  • Toppfart: 45 knop +
  • Utstyr: Slepekrok, 2 x kartplotter, VHF, radar, redningsnett
  • Besetning: 3 personer fra frivillige sjøredningskorps
  • Pris: ca 10 millioner kr

Med base i Horten får skøyta et stort aksjonsområde og vil kunne yte bistand til mange sjøfarende i ytre Oslofjord. Redningsselskapet har fra før av fire redningsskøyter i Staff-klassen. Dette er hurtiggående redningsfartøyer med utstyr som redningsnett, varmesøkende kamera, nødnett, VHF og slepekrok. RS 170 skal betjenes av sjøredningskorpset i Horten og bemannes av en båtfører, en bestmann og en matros.

Kongefamilien har støttet Redningsselskapets arbeid helt siden Kong Oscar II personlig donerte 1000 kroner ved stiftelsen i 1891

–Dåpen er en flott anledning til å sette fokus på bedre sjøsikkerhet. Denne sommeren har vi sett at altfor mange har druknet. Vi skal jobbe både med forebygging og bedre beredskap, noe vi får med den nye redningsskøyta, sier generalsekretær i Redningsselskapet Rikke Lind. 

Annonse