Gå til innhold

Passasjerene fortviler over nye fergekanselleringer

Torghatten melder om tekniske problemer og nye kanselleringer på strekningen Halhjem-Sandvikvåg. Foto: Sigbjørn Larsen.
Torghatten melder om tekniske problemer og nye kanselleringer på strekningen Halhjem-Sandvikvåg. Foto: Sigbjørn Larsen.

Torghatten Nord melder om tekniske problemer med MF “Færøy” og nye kanselleringer på sambandet Halhjem-Sandvikvåg.

“Torghatten Nord melder om kansellering i sambandet Halhjem-Sandvikvåg. Dette skyldes tekniske problemer med MF “Færøy.” Vi beklager, “ heter det i en melding fra selskapet. I følge passasjerene ble meldingen sendt ut åtte minutter før avgang. Passasjerer som skulle på jobb er fortvilet og kritiserer selskapet for ikke å informere om dette tidligere.  

Passasjerene fortviler

-Til dere som skulle ta 7:15-fergen fra Sandvikvåg til Halhjem idag, og som først fikk varsel om kansellering 8 min. før avgang: -Jeg føler med dere! skriver Haakon Georg Moe på facebooksidene til Fergefart i Hordaland.

Jeg lurer på hvorfor THN venter så lenge med å informere om dette SÅ sent? Aktuell ferge lå fast på Halhjem lenge før, så dette kunne vært varslet mye før. Det hadde gitt dere en anledning til å planlegge å ta fergen før.

-Det nytter ikke å klage

Et hjertesukk: Hvordan kan vi få THN til å forbedre seg på dette punktet? Det nytter ikke å klage i avisen, ei heller sende klage til THN; de skriver uansett bare: "Ved kansellering, som her siktet til, så er årsak uforutsette tekniske problemer. Det er derfor vanskelig for oss å melde inn kansellering eller forsinkelser innen en reell hendelse har oppstått. Vi beklager så mye de ulemper dette forårsaket".

Pendlerforening?

Finnes det en Pendler-forening, kanskje, som har direkte kontakt med THN-direktør - og som kan få han i tale omkring denne aktuelle problemstilling:

-De fleste av pendlerne til denne fergen bor 30-60 min. fra fergeleie, og trenger noe mer enn 8 min. på å kunne snu seg, og ta fergen før. Vi vet at dere mange ganger opplever akutte problemer, og varsler så godt dere kan, MEN det gjelder ikke alle ganger - tro meg: Eksempelet nevnt i dette innlegget, fra torsdag 2. mai, kunne vært varslet før!

Problemer også med MF “Flatøy”?

Nils Arne Hidle skriver: Da ser det ut som Flatøy også er ute av drift... kom til Halhjem og slapp biler av... og kjørte tom. Ingen info... kom den tilbake og plukka opp biler... så bare ca 20-25 min forsinka....

Skipsrevyen har bedt Torghatten om kommentarer til denne saken.