Gå til innhold
Annonse
Livbåtprodusenten Palfinger Marine Safety AS må kutte kostnader etter store underskudd de siste årene. Foto: Palfinger Marine Safety
Livbåtprodusenten Palfinger Marine Safety AS må kutte kostnader etter store underskudd de siste årene. Foto: Palfinger Marine Safety

Etter to år med store tap, må Palfinger Marine Safety AS kutte kostnader.

Annonse

Daglig leder i Palfinger Marine Safety AS, Reinhard Lund-Mikkelson, vil ikke si hvilke sparetiltak som blir iverksatt, men medgir at de har varslet ansatte om at det vil komme tiltak.

- Er det snakk om mange oppsigelser?

- Det kan jeg ikke kommentere. Ledelsen jobber for tiden med en gjennomgang av ulike sparetiltak, og vil informere de ansatte så snart vi har noe klart, sier han til Skipsrevyen.

Store tap

Selskapet som holder til i Kvinnherad kommune i Hordaland, har for tiden 188 ansatte. Det verserer rykter om at det kan være snakk om oppsigelser av 40-50 ansatte, kanskje flere. Dette vil Lund-Mikkelson ikke kommentere.

Palfinger Marine Safety AS er den del av det østerrikske konsernet Palfinger som totalt har 11000 ansatte på verdensbasis, og en omsetning på nærmere 16 milliarder kroner. Virksomheten i Sunnhordland fikk i 2017 et underskudd på 110 millioner kroner av en omsetning på 542 millioner kroner.

- Hvordan blir 2018-tallene?

- Det er for tidlig å si. Så lenge regnskapene ikke er ferdig reviderte, kan jeg ikke kommentere det, påpeker Reinhard Lund-Mikkelson.

Tidligere Harding

Palfinger Marine Safety sin avdeling i Sunnhordland er det som tidligere het Harding, der produksjon av livbåter og redningsmateriell fortsatt er hovedvirksomheten. Palfinger-konsernet er alle mest kjent for kraner og vinsjer der de er ledende på verdensbasis. Harding ble kjøpt opp av Palfinger våren 2016.

Annonse