Gå til innhold
Annonse
Arkivbilde: Polarcus
Arkivbilde: Polarcus

Seismikkselskapet Polarcus rapporterer om økte inntekter, og positiv ebitda, men har ikke klart å snu driftsresultatet i pluss.

Annonse

Selskapet tror økt aktivitet vil føre til økte priser for tjenestene de leverer kommende år. Selskapets flåte er 100 prosent booket i det første halve året fremover.

I fjerde kvartal av 2018 omsatte Polarcus for 58,4 millioner dollar, sammenlignet med 37,2 millioner dollar i samme periode av 2017. Ebit endte på minus 5,8 millioner dollar, en bedring fra 19,3 millioner dollar i minus i de siste tre månedene av 2017. Det skriver e24. 

For året endte omsetningen på 202,2 millioner dollar - betydelig opp fra 2017 da omsetningen endte på 179 millioner dollar. Ebit endte på minus 19,8 millioner dollar - etter et stort tap i 2017 på 68,9 millioner dollar.

- Polarcus er midt i et konkurranselandskap i endring. Færre operatørene muliggjør mer disiplinert tilførsel av high-end 3D og 4D seismikktjenester for en voksende kundemasse som omfatter både E & P-selskaper og pure play spill multi-client - selskaper. Prissettingsnivåer av de siste prisene representerer en forbedring i det globale marinekjøpsmarkedet. Med økende etterspørsel i 2019 fra begge segmentene av klientbasen forventer vi å se at våre marginer forbedres etter hvert som prisnivåene øker og fordelene med vår operasjonelle innflytelse er realisert, melder selskapet.
 

Annonse