Arkivbilde: Polarcus

Økte inntekter for Polarcus

Seismikkselskapet Polarcus rapporterer om økte inntekter, og positiv ebitda, men har ikke klart å snu driftsresultatet i pluss.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet tror økt aktivitet vil føre til økte priser for tjenestene de leverer kommende år. Selskapets flåte er 100 prosent booket i det første halve året fremover.

I fjerde kvartal av 2018 omsatte Polarcus for 58,4 millioner dollar, sammenlignet med 37,2 millioner dollar i samme periode av 2017. Ebit endte på minus 5,8 millioner dollar, en bedring fra 19,3 millioner dollar i minus i de siste tre månedene av 2017. Det skriver e24. 
For året endte omsetningen på 202,2 millioner dollar - betydelig opp fra 2017 da omsetningen endte på 179 millioner dollar. Ebit endte på minus 19,8 millioner dollar - etter et stort tap i 2017 på 68,9 millioner dollar.

- Polarcus er midt i et konkurranselandskap i endring. Færre operatørene muliggjør mer disiplinert tilførsel av high-end 3D og 4D seismikktjenester for en voksende kundemasse som omfatter både E & P-selskaper og pure play spill multi-client - selskaper. Prissettingsnivåer av de siste prisene representerer en forbedring i det globale marinekjøpsmarkedet. Med økende etterspørsel i 2019 fra begge segmentene av klientbasen forventer vi å se at våre marginer forbedres etter hvert som prisnivåene øker og fordelene med vår operasjonelle innflytelse er realisert, melder selskapet.