Karsten Henrik Henschien Sprenger (39) er ansatt som ny næringspolitisk rådgiver i Kystrederiene. Foto: Kystrederiene

Ny næringspolitisk rådgiver i Kystrederiene

Karsten Henrik Henschien Sprenger (39) er ansatt som ny næringspolitisk rådgiver i Kystrederiene. Karsten kommer fra jobben som fylkessekretær/daglig leder i Vestland Høyre, og har tidligere blant annet jobbet som politisk rådgiver i Europaparlamentet i Brussel. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kystrederiene, med tilhørende Brønnbåteiernes Forening, er en ledende arbeidsgiver og interesseorganisasjon for nærskipsfart og aqua shipping. Den nye stillingen vil ha et særskilt fokus på politikk, medie- og kommunikasjonsarbeid. 

Karsten er født og oppvokst i Rotterdam i Nederland, men har bodd i Norge siden 2012. Hans bestefar drev skipshandel i verdsenshavnen Rotterdam, og hans far har vært kommandør i den nederlandske marinen, så sjøfart har vært en naturlig del av hans oppvekst. 

- Jeg ser frem til å jobbe sammen med dyktige og motiverte kolleger for å fremme Kystrederienes interesser i årene som kommer. Jeg håper at min politiske erfaring og mitt politiske nettverk vil være av nytte for Kystrederienes medlemmer, sier Karsten i en pressemelding. 

- Som næringspolitisk rådgiver håper jeg å kunne være med å sette premissene for utviklingen av næringen, og bidra til en bedre forståelse av medlemmenes utfordringer i beslutningsprosesser. Det er de som legger til rette for verdiskaping og aktivitet langs kysten vår, og det er vår fremste oppgave å ta vare på, sier han.  

Karsten har studert International Relations ved universitetet i Groningen. Han har også hatt ulike verv i politiske og internasjonale organisasjoner. 

-Vi er svært glade for å få Karsten med på laget. Han har uten tvil mye å bidra med. Vi gleder oss, sier administrerende direktør Tor Arne Borge.