Gå til innhold
Annonse
Tankskipet «Front Altair» skal stå i brann i Omanbukta
Tankskipet «Front Altair» skal stå i brann i Omanbukta

Den norskeide tankeren «Front Altair» skal være i brann i Omanbukta, og har sendt ut nødsignal. Mannskapet på 23 er i sikkerhet og overført til et annet fartøy. Bilder viser at fartøyet brenner midtskips.

Annonse

– Vi kan bekrefte at det har vært et angrep. Det har vært en eksplosjon om bord på det norskeide fartøyet, opplyser Nesser Selin, talsmann for den omanske kystvakta, til Dagbladet. Hendelsen skal ha skjedd i Iransk farvann. 

Skipet er eid av Frontline, som kontrolleres av John Fredriksen. Skipet sies å ha blitt utsatt for et "torpedoangrep" utenfor Fujairah, ifølge megler- og skipsagentkilder, skriver Tradewinds. 

Den britiske marinen sendte torsdag morgen ut advarsel etter at en «uspesifisert hendelse» skal ha funnet sted i Omanbukta. Ingen slike hendelser er foreløpig bekreftet. 

I følge Reuters skal et annet tankskip også ha vært utsatt for en hendelse. Det dreier seg om Panama-registrerte «Kokuka Courageous». Ifølge Omanske myndigheter er brannen om bord i «Kokuka Courageous slukket, og mannskapet er uskadet. 

Ingen nordmenn om bord

En talsmann for Frontline bekrefter overfor VG at deres skip er utsatt for et angrep, og står i brann. Han forteller at det ikke har vært nordmenn om bord på skipet, men at mannskapet stort sett består av folk fra Russland, Georgia og Filippinene.

– Hendelsen er under etterforskning nå, og vi samarbeider med lokale og internasjonale myndigheter om det og om redningsarbeidet, sier Frontline-representanten til VG.

«Front Altair» er 252 meter lang og 44 meter bred, skipet ble bygget i 2016.

Den iranske marinen sier de har reddet 44 personer etter det de omtaler som en «ulykke» i Omanbukta. De 44 befinner seg nå i havn i Bandar-e-Jask, skriver det statlige nyhetsbyrået IRNA.

Bildet skal vise «Front Altair» som står i brann
Bildet skal vise «Front Altair» som står i brann

For bare noen dager siden valgte Sjøfartdirektoratet å nedjustere sikkerhetsnivået i Omanbukta. Oppjusteringen kom etter at det tankskipet «Andrea Victory», som eies av Champion Tankers i Bergen, ble utsatt for et angrep i området. 

Les også:
Bildet viser skipets rute. Det ligger nå i ro viser data fra nettstedet marinetraffic.com. Skjermdump: Marinetraffic.com
Bildet viser skipets rute. Det ligger nå i ro viser data fra nettstedet marinetraffic.com. Skjermdump: Marinetraffic.com
Annonse