Gå til innhold
Nordhavn skifter navn til Nordhavn Power Solutions. Illustrasjonsbilde: Lars Horn
Nordhavn skifter navn til Nordhavn Power Solutions. Illustrasjonsbilde: Lars Horn

Den danske motorvirksomheten Nordhavn AS skifter navn til Nordhavn Power Solutions. Navneskiftet kommer som en konsekvens av den grønne omstillingen.

I september lanserte Nordhavn en metanolmotor til fremtidens sjøfart og industri. Det kickstartet en ny fase for virksomheten, som samtidig skifter navn til Nordhavn Power Solutions, heter det i en pressemelding. 

Administrerende direktør, Søren Rasmussen, er veldig fornøyd med det nye navnet og mener timingen ikke kunne vært bedre siden metanolmotorer er blitt en det av produktlinjen. 

- Navnet passer til vår profil, og det ligger godt på tungen, så det kan ikke bli bedre. Det nye navnet skal være med å sikre vår virksomhet i fremtiden, og samtidig styrke vår posisjon i bransjen, sier Rasmussen og fortsetter: 

Administrerende direktør i Nordhavn Power Solutions, Søren Rasmussen. Foto: Nordhavn Power Solutions
Administrerende direktør i Nordhavn Power Solutions, Søren Rasmussen. Foto: Nordhavn Power Solutions

- Selv om vi skifter navn, så er virksomhetens kjerne og ambisjoner fortsatt innen sjøfart og industri, men nå skal vi også være ledende innen grønne løsninger. 

Selskapet har mer enn 70 års erfaring med dieselmotorer. Diesel er fortsatt en stor del av virksomheten, og kommer ikke til å forsvinner, understreker direktøren. 

- Vi kommer fortsatt til å selge og drive service på dieselmotorer, da det har vært en del av selskapets DNA, og har vært det siden 50-tallet. Det vil ikke være rett overfor våre eksisterende kunder å gå helt bort fra diesel, men vi utvider produktprogrammet med en grønn gren, sier Rasmussen. 

Bak Nordhavn Power Solutions står den tidligere danske fiskeriminister Kent Kirk (K) som også eier West-Marine AS og Dralle AS.