Gå til innhold
Birgit  M. Liodden forlater sin post som direktør for Nor-Shipping
Birgit M. Liodden forlater sin post som direktør for Nor-Shipping

Birgit M. Liodden forlater Nor-Shipping og Norges Varemesse. 2018 dedikerer hun til å løfte frem kvinner i maritim bransje. 

Per Martin Tanggaard, som steppet inn i Lioddens sted som fungerende direktør i august, tar nå over stilllingen på permanent basis. 

Liodden ble ansatt som Nor-Shippings første kvinnelige, og yngste leder noensinne i 2015.  Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i Norges Varemesse, er godt fornøyd med jobben Liodden har gjort med å øke både synlighet og finansiell og operasjonell effektivitet i driften av shipping-messen. 

- Under hennes ledelse ble Nor-Shipping det første internasjonale arrangementet for maritim sektor som oppfylte alle FNs bærekraftsmål, i tillegg til å utvikle en rekke suksessfulle nye konsepter, som for eksempel disruptive sustainibility og konseptet “Festival-street”, påpeker Hagen i meldingen. 

Om avgangen sier Liodden at shipping er næringen som ligger hennes hjerte nærmest, og at hun nå føler hun må bruke tid på utvikle sin egen kompetanse innenfor felt hun anser om kritisk viktige.

I disse dager tar en et kurs i strategisk innovasjon, og har planer om å besøke flere spydspisser innenfor transportsektoren for å lære hvordan de håndterer omstilling. 

Hun skal også gå inn i et prosjekt med en miljøorganisasjon om utslippsreduksjon innen shipping, og ser frem til å komme tilbake til Nor-Shipping som gjest.

– Jeg skal også jobbe med WISTAs internasjonale konferanse, som i år skal holdes i Tromsø, og har dedikert mitt 2018 til å være med å løfte frem kvinner i maritim bransje, forteller Liodden til Skipsrevyen.