Gå til innhold
Annonse
Søsterskipene «Torland» og «Tor-ön» er to av fire fartøyer som Karstensens Skibsvæft i Skagen har levert på kort tid. Foto: Karstensens Skibsværft
Søsterskipene «Torland» og «Tor-ön» er to av fire fartøyer som Karstensens Skibsvæft i Skagen har levert på kort tid. Foto: Karstensens Skibsværft

Karstensen Skibsværft i Danmark har lagt bak seg en meget travel periode. I løpet av vår og sommer har verftet levert ikke mindre enn fire fiskefartøy til tre forskjellige redere.

Annonse

«Skagerak» ble levert til rederiet med samme navn 25. juli. Reketråleren er 28,05 meter lang og 8,4 meter bred. Skroget er bygget i stål, mens styrhuset er bygget i aluminium. Fartøyet er utstyrt med tre 2-manns lugarer. Det er også messe, dagrom og bysse. 

Fremdriften sørges for av en Caterpillar 3808C, 746 kW hovedmotor. Hjelpemotorene er 2x John Deere WDJ104, 127kW. 

Maritime Montering har stått for innredningen om bord, med møbler fra Ekornes. 

Fabrikk og rekekoker er levert av Intech International. 

Tvillinger levert

I henholdsvis mars og juni ble trålerne «Torland» og «Tor-ön» levert til de svenske rederiene Torland Fiske og Tor-ön Fiske AB. De to rederiene drives av fire brødre i hvert rederi, som også er fettere. 

Fartøyene er 49,99 meter lange og 13,20 meter brede. På prøvetur hadde de en gjennomsnittsfart på 15,4 knop, og de er klasset av DNV GL. Fremdriften sikres av en hovedmotor av typen Wärtsilä 8L32E2, 2999 kW

Norske selskaper som Karmøy Winch, Kongsberg og Brunvoll er blant leverandørene til de to fartøyene. 

Fjerde på rappen

16. juli ble det fjerde fartøyet, «Kristin», levert til det tyske rederiet  Fischereigesellschaft mbH. Selskapet eies av tre svensker, som også er aktive om bord i den nye tråleren. 

Det 53,55 meter lange og 11,20 meter brede fartøyet er utstyrt med en MaK 8M25, 2309 kW hovedmotor. Den har også to Scania DI13, 400 kWe hjelpemotorer. Styremaskinen er Kongsberg Tenfjord SR662 – 170 kNm. Ror er Kongsberg Ulstein FB-H 3746 (flap). Sidepropeller er levert av Brunvoll.

Dekksmaskineriet på «Kristin» er levert MacGregor Rapp Marine. Maritime Montering har stått for innredningen med møbler fra Ekornes. 

Fyldige omtaler av alle fire fartøyene kommer i Skipsrevyens magasin. 

Annonse