Gå til innhold
Kystruten må utsette oppstart nok en gang etter transformatorproblemer. Foto: Havila.
Kystruten må utsette oppstart nok en gang etter transformatorproblemer. Foto: Havila.

Havila beklager på det sterkeste. Må utsette oppstart nok en gang på grunn av uventede og uvanlige transformatorproblemer.

- Vi beklager forsinkelsene på det sterkeste overfor passasjerer og næringsliv og folk langs kysten, sier administrerende direktør i Havila Kystruten Bent Martini. – Vi gjør alt vi kan for å få skipene i trafikk, forsikrer Martini.

Forsinkelser ved byggeverftet gjør at Havila Kystruten må justere seilingsplanen og planlegger første rundreise fra Bergen 1. desember.På nett er det allerede flere som er lei seg over at de første turene som de hadde bestilt med Kystruten kanselleres.

Forsinkelser og uventede og uvanlige transformatorproblemer

Havila Kystruten skal seile fire av de elleve klassiske rundreisene mellom Bergen og Kirkenes med nye skip. Disse er under bygging i Tyrkia, og har vært kraftig rammet av at koronapandemien har satt begrensninger for virksomheten ved verftet.

Administrerende direktør i Havila Kystruten, Bent Martini, forteller at pandemien nå gjør det vanskelig å få kvalifisert utenlandsk arbeidskraft til verftet, for å ferdigstille skipet og gjøre siste finish av passasjerområdene om bord. I tillegg har det oppstått uventede og uvanlige problemer med transformatorer. Dette er det nå funnet en løsning på slik at “Havila Capella” har startet ny sjøprøve. Etter sjøprøven er det beregnet at det trengs cirka en måned til klargjøring, sertifisering og levering.

Justert dato også for skip to

Havila Kystruten skal seile med fire nye og miljøvennlige skip som blant annet har verdens største batteripakker om bord. Alle de fire skipene er under bygging ved det samme verftet i Tyrkia, og forsinkelsene på skip en, “Havila Capella”, påvirker også byggingen av skip nummer to, “Havila Castor”. 
-Ut fra forventet leveringstid for “Havila Castor”, planlegger vi første rundreise fra Bergen for Castor den 20. januar 2022, sier Martini.