Gå til innhold
M/S
M/S "Island Diligence"

Det norske selskapet Uptime International har i løpet av sommeren inngått tre nye kontrakter for levering av bevegelseskompenserte gangveier.

To av kontraktene er på salg av gangveier, mens den siste er for tre måneder utleie til italienske Navilmare som utfører toppside arbeid på plattformen Bonaccia i Adriaterhavet. Salgskontraktene er inngått med Island Offshore fra Ulsteinvik og det nederlandske rederiet C-bed.

Begge ”Walk to work” gangveiene vil bli montert i løpet av første kvartal 2016.

Island Offshore vil montere gangveien på nybygget “Island Diligence” som er et flerbruksfartøy som kan utføre en lang rekke funksjoner, tilsvarende “Island Crown” som rederiet har i flåten fra før. M/S “Island Diligence” har montert gangveien på en pidestall som deles i forskjellige lengder for å kunne lande på forskjellige høyder under forskjellige chartere/oppdrag.

C-bed har annonsert at de vil montere gangveien inklusiv trinnløs justerbar pidestall på deres nykjøpte og ombygde hotelfartøy M/S “Wind Innovation” som skal brukes som ”walk to work” fartøy i vindmølle parker. M/S “Wind Innovation” vil være klar for Siemens charter i vindparken Gemini allerede i februar 2016.

”Vi ser at synergieffekten av prosjektarbeid der en deler kunnskap, erfaringer og utfordringer helt fra vindpark eier/utbygger via fartøy designer, utstyrsleverandører, reder og operatør gir fordeler som resulterer både til bratt utviklings- og læringskurve.

At vi nå har fått på plass muligheten til å frakte gods direkte fra fartøyets varelager under dekk opp til og deretter gjennom gangveien montert på justerbar pidestall har kommet som et resultat av slikt prosjektarbeid.

 

Det er en tillitserklæring at vi nå signerer vår femte kontrakten for dedikerte vindmøllefartøy i tillegg til fortsatte leveranser av flerbruksfartøy. Det gir oss selvfølgelig en trigger til å strekke oss for ytterligere utvikling når vi fortsetter å inngå kontrakter med tunge aktører både i Olje & gass og fornybar energi-sektoren, sier salgs- og markedsdirektør Svein Ove Haugen i en kommentar.