Gå til innhold

Island Offshore: Syv skip i opplag og 330 permitteringer

"Island Wellserver" er ett av syv fartøy som legges i vinteropplag. Foto: Harald M Valderhaug

Island Offshore legger syv fartøy i opplag og permitterer dermed 330 ansatte, skriver Sunnmørsposten.

"Island Wellserver" og "Island Frontier" avsluttet årets innsats for Statoil i går, og legges i vinteropplag før mer arbeid for oljeselskapet venter fra april 2017. De to fartøyene er på kontrakt for Statoil frem til 2020.

"Island Crusader" og "Island Clipper" legges også i opplag frem til våren, mens  ROV-fartøyet Island Sprit ligger i opplag til over nyttår.

"Island Vanguard" og "Island Valiant" vilogså tures om å ligge to til tre måneder i opplag, men en av dem vil til enhver tid være tilgjengelige for spotmarkedet.

Ratene i spotmarkedet er for lave til at det er penger å tjene der, og rederiet legger heller skip i opplag.

Dermed på 330 ansatte permitteres. - Målet er at dette skal være kortvarige permitteringer, og vi tror at med Island Offshores flåtesammensetting så vil vi få tidlig uttelling når oppgangen i markedet kommer, sier sier administrerende direktør Håvard Ulstein i Island Offshore i en pressemelding. 

Håpet er at  denne taktikken vil redde arbeidsplasser på sikt.

I tillegg til de syv fartøyene i sesongopplag har Island Offshore for tiden fem skip i kaldt opplag:  "Island Duke", "Island Duchess", "Island Dragon", "Island Express" og "Island Endeavour" - dermed er 12 av i alt 28 fartøy satt ut av spill.