«Viking Sky» er det første cruiseskipet som ankommer Bergen i 2019

Her starter cruisesesongen i Bergen

Med ankomsten av «Viking Sky» er cruisesesongen i gang i Bergen. Norges største cruisehavn venter i år rundt 620 000 passasjerer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er en økning på 20 000 passasjerer sammenlignet med 2018, fordelt på 335 anløp. Det er fem færre enn i 2018 da det kom 340 cruiseskip til Bergen.

- Siste skip i år ankommer 18.november, så vi har besøk av cruiseskip i 11 av årets måneder. Vi har en strategi på å utvide sesongen slik at cruisetrafikken spres utover hele året, forteller Astrid Tomassen Kommunikasjonsleder i Bergen Havn til Skipsrevyen.

Mye skal være klart før årets cruisesesong tar til Foto: Sigbjørn Larsen

Årsaken til utviklingen er at det er generelt større skip som ankommer, men likevel er ikke tallet 335 cruiseskip hugget i stein i følge Tomassen.

- Når det gjelder antall skip  i år, så er det fremdeles bevegelse i markedet. Det kan bli både færre og flere skip, sier hun.

Snuhavn

Dagens besøk av «Viking Sky» er et såkalt snuhavnsanløp. 944 passasjerer går av i Bergen, og like mange går om bord.

- Vi har 33 slike snuhavnsanløp i år, noe vi er godt fornøyde med. Snuhavnsanløp er også en prioritert satsning, da det bidrar til at cruiseturistene legger igjen mer penger i Bergen. De overnatter gjerne på hotell i forbindelse med at de går av eller på skipet i Bergen, sier Tomassen.

På Skoltegrunnskaien har det i de siste ukene vært et enormt arbeid for å klargjøre for årets sesong. Håndverkere er i full gang med å utbedre ankomst og avgangshallen for å gjøre bedre for turistene. Det arbeidet er ventet å fortsette frem mot sommeren, med blant annet installering av en rulletrapp.