Gå til innhold
Annonse
«Roald Amundsen» var på prøvetur denne helgen Foto: TOR ERIK KVALSVIK/Kleven/Hurtigruten
«Roald Amundsen» var på prøvetur denne helgen Foto: TOR ERIK KVALSVIK/Kleven/Hurtigruten

Hurtigrutens MS Roald Amundsen nærmer seg ferdigstilling ved Kleven Verft. Denne helgen gikk verdens første hybriddrevne cruiseskip gjennom prøveturer i farvannene rundt Ulsteinvik.

Annonse

- Jeg er veldig fornøyd med resultatene av prøveturen. Alle ansatte her ved Kleven har sammen med leverandørene våre gjort en strålende jobb med å få skipet klar til prøveturen, sier Kleven-direktør Olav Nakken i en pressemelding, etter at skipet kom tilbake til verftet mandag morgen.

MS «Roald Amundsen» er spesialbygget for noen av verdens mest krevende farvann, og er under ferdigstillelse sammen med søsterskipet MS Fridtjof Nansen ved Kleven verft i Ulsteinvik.

Det norskbygde ekspedisjonsskipet blir verdens første hybriddrevne cruiseskip, og har plass til drøyt 500 gjester. De to søsterskipene er utstyrt med store batteripakker og isforsterkede skrog, med bærekraft i sentrum for alle detaljene i det avanserte designet.

Foto: TOR ERIK KVALSVIK/Kleven/Hurtigruten
Foto: TOR ERIK KVALSVIK/Kleven/Hurtigruten

Etter at hun blir levert senere i vår, skal MS Roald «Roald Amundsen» jomfrusesong blant annet ta skipet på ekspedisjonscruise langs norskekysten, til Svalbard og Grønland, gjennom den legendariske Nordvestpassasjen og videre sørover til Antarktis.

Annonse