All redskap som ble trukket ble overlevert politiet og forholdet anmeldt. Foto: Fiskeridirektoratet

Hentet opp 4 tonn redskap fra Bunnefjorden

Etter tips fra lokale inspektører, om redskap som har stått forlatt i sjøen i flere år, bestemte Fiskeridirektoratets sjøtjeneste å kontrollere et område i Oslofjorden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– «Eir» var i nærheten av det aktuelle området, og tirsdag var vi på plass i Bunnefjorden. På oppgitt posisjon fant vi et umerket bunngarn, som bar preg av å ha stått veldig lenge uten tilsyn eller røkting, forteller seksjonssjef for Fiskeridirektoratets sjøtjeneste Rolf Harald Jensen.

Redskap fortsetter å fiske

Garnet var lett synlig, men var overgrodd av alger. Derfor var det bare mindre deler av redskapen som holdt seg flytende.

– Vi bestemte oss for å trekke redskapen. Det var en omfattende jobb fordi mye av redskapen hadde sunket til bunns og gått seg ned i leiren, sier Jensen.

– Cirka 4 tonn med redskap full av alger, leire, sjøpølser, sjøstjerner og diverse andre organismer ble trukket opp fra bunnen. På akterdekk på «Eir» kravlet det av små krabber, sier inspektør Narve Leonhardsen.

All redskap som ble trukket ble overlevert politiet og forholdet anmeldt.

Fant flere bruk 

Dagen etter fant mannskapet om bord på «Eir» et tilsvarende redskap, men dette var merket og eier ble kontaktet og rydder selv opp i forholdet.

– Vi er overasket over at redskaper blir forlatt i sjøen, særlig av personer som drifter og lever av havet. Men nå er Bunnefjorden litt renere og snart fri for hensatte redskaper. Vi håper at vi i fremtiden slipper denne typen operasjoner, avslutter Leonhardsen.