Gå til innhold
Annonse

Det kriserammede verftet Havyard Ship technology (HST) har kommet til enighet med redere som sikrer ferdigstillelse og overlevering av skip som er til bygging ved verftet. 

Annonse

Blant rederiene man er kommet til enighet med er Fjord1 som skriver i en melding tirsdag at de fem fartøyene de har under bygging ved verftet vil bli levert i løpet av de første månedene i 2020. Det vil ifølge rederiet ikke påvirke oppstarten av nye kontrakter fra 1. januar. 

- Det er avtalt innleie av fartøy mellomperioden, skriver Fjord1.

Banker og GIEK er en del løsningen. 

Havyard Group er i en dyp finansiell krise. 18. november meldte selskapet at de ikke kom til å legge frem kvartalsrapport for tredje kvartal. Datterselskapet Havyard Ship Technology AS er i brudd med lånebetingelser når det gjelder krav til egenkapital og arbeidskapital, som følge av ytterligere tap på prototype-prosjektene bnr. 131 og 135. Samme dag ble det kjent at Lasse Stokkeland trakk seg som daglig leder i Havyard Ship Technology AS (HST), og styret utnevnte Erlend Hatleberg som ny daglig leder.

Mandag gikk Geir Johan Bakke av som CEO i Havyard etter 15 år i stillingen. Han ble erstattet av Gunnar Larsen som er konsituert i stillingen.

Annonse