Gå til innhold

Grieg bidrar med flest skip i den norske flåten

Camilla Grieg leder shippingselskapet Grieg Star fra hovedkontor i Bergen.
Camilla Grieg leder shippingselskapet Grieg Star fra hovedkontor i Bergen.

Bergensrederiet Grieg bidrar med flest NIS-skip i den norske flåten. Rederiet mener at politikerne må komme på banen med å lage et konkurransedyktig flagg, før Norge mister sin posisjon på havet. Det skriver maritime.no.

– Det står høyt på agendaen å være norskflagget, sier Camilla Grieg, eier og administrerende direktør i Grieg Star Group til maritime.no. Rederiet har i dag 35 heleide skip med norsk flagg. Samt at fire bulkskip leveres neste år. Norge har verdens femte største flåte ut fra antall skip, og nummer seks målt i volum. I den norskkontrollerte flåten er det Grieg som bidrar mest, når antall skip i norsk internasjonale skipsregister (NIS) telles. Som en god nummer to etter antall skip i NIS-flåten, kommer rederiet Odfjell.

Ifølge nettstedet er det den nasjonale flåtens størrelse som avgjør et lands betydning i internasjonale fora, slik som FN sin internasjonale maritime organisasjon, IMO.

– Det er likevel ikke til å komme vekk fra at flagget er konkurranseutsatt. Det er bekymringsfullt at antall NIS-registrerte skip har falt de ti siste årene. Den norske flåten har ikke samme posisjon som tidligere, sier Grieg til maritime.no.