Gå til innhold
Annonse
Ingvald Farda og Rickard Ternblom. Foto: Fjordline
Ingvald Farda og Rickard Ternblom. Foto: Fjordline
Annonse

Fjord Line starter 2015 med ny toppsjef ved roret. Da tar Rickard Ternblom over etter Ingvald Fardal som siden 2007 har ledet fergerederiet gjennom en periode preget av sterk vekst og modernisering av flåten. Ternblom har siden i vår vært direktør for Fjord Lines linje mellom Langesund og Hirtshals.

Rickard Ternblom (41) er fra Göteborg og har bred bakgrunn fra cruisefergebransjen. Før han begynte i Fjord Line jobbet han 18 år i ulike roller i Stena-konsernet både i Sverige, Norge og Sørøst-Asia, og var blant annet linjedirektør for linjen Oslo – Fredrikshavn. Han er utdannet økonom og har også jobbet fire år til sjøs på tre av Stena Lines skip.

- Denne erfaringen gir meg sammen med min lange praksis fra ledelse og administrasjon i bransjen et godt fundament for å kunne bidra til at vi får et lønnsomt volum med passasjerer og gods på Fjord Lines fire linjer mellom Norge og EU.

Fokus på konsolidering og drift

- Styret i Fjord Line mener at vi i Rickard Ternblom har funnet en person som har de rette egenskaper og ferdigheter for å lede rederiet inn i en ny og viktig fase med hovedfokus på konsolidering og effektiv drift, sier styreleder Peter Frølich.

- Med Ingvald Fardal som leder har organisasjonen lagt ned en stor innsats med planlegging, bygging og innfasing av markedets to mest moderne og miljøvennlige cruiseferger og med etablering av nye linjer. Vi er svært fornøyd med den jobben Fardal har gjort og har forståelse for at han nå ønsker å trappe ned sin lange yrkesaktive karriere, understreker Frølich.

Er blitt nest størst i cruisefergemarkedet

- Siden jeg tiltrådte som administrerende direktør har Fjord Line gått fra å være det minste cruisefergerederiet i Norge til å bli nest størst. Rederiet har hatt en betydelig vekst, og med de grepene som er tatt for å sikre langsiktig finansiering av virksomheten og styrke vår konkurransekraft vil Rickard Ternblom ha et godt grunnlag for å lede Fjord Line inn i en ny og spennende fase, sier Ingvald Fardal.

- Det er en tid for alt. Etter at jeg i vår rundet 60 år har jeg følt behov for å kunne gå løs på andre utfordringer og ha litt mer fritid enn det som har vært mulig de siste årene. Men jeg akter ikke å legge inn årene. Frem til jeg blir pensjonist skal jeg bruke tiden på styreverv og jobbe med andre spennende oppgaver som konsulent, sier den avtroppende Fjord Line-sjefen.

Annonse