Gå til innhold
Per Martin Tanggaard blir første mannlige medlem av WISTA (Women’s International Shipping & Trading Association) Norway. Foto: Blue-C
Per Martin Tanggaard blir første mannlige medlem av WISTA (Women’s International Shipping & Trading Association) Norway. Foto: Blue-C

Per Martin Tanggaard blir første mannlige medlem av WISTA (Women’s International Shipping & Trading Association) Norway. 

WISTA Norway har åpnet dørene for sitt første mannlige medlem noensinne, nemlig Nor-Shipping direktør Per Martin Tanggaard.

Organisasjonen, som støtter og fremmer kvinner i maritime bedriftsledelsestillinger, har hatt et langvarig samarbeid med Nor-Shipping og så Tanggaard som den ideelle personen til å kunngjøre neste kapittel i utviklingen.

- En perfekt ambassadør

- Per Martin er et entusiastisk, åpensinnet og fremoverlent medlem av det maritime miljøet. Som sådan er han en perfekt ambassadør for WISTA og vårt oppdrag om å fremme kvinner i bransjen, sier Bjørg Ekonrud, president, WISTA Norway i en pressemelding.

WISTA Norway bestemte seg for å tillate mannlig medlemskap ved generalforsamlingen i 2017.

- Vi ønsker selvfølgelig å være inkluderende, men ser også dette som en måte å bygge vår innflytelse på, med fremtredende mannlige ambassadører som hjelper oss med å bære budskapet vårt til nye arenaer, engasjere nytt publikum og bygge nye muligheter. Per Martin, med sin rolle i en av vår bransjes viktigste, globale møteplasser, er den ideelle personen til å hjelpe oss med å nå disse målene, uttaler Ekornrud. 

Samarbeid siden 2015

Nor-Shipping har jobbet med WISTA siden 2015. WISTAs Waves of Change-konferanse er en etablert del av Nor-Shipping-programmet, med tilhørende arrangementer og nettverk som fremhever muligheter for kvinner innen shipping, samtidig som det øker mangfold , likestilling og deltakelse. Nor-Shipping er også sponsor av WISTA International General Meeting and Conference, som foregår i Tromsø, Norge 25.-26. oktober 2018.

- Nor-Shipping har ligget i front i kampen om større kvinnelig deltakelse i maritim branje i årevis, og vi ser dette trekket i den sammenhengen. Ved å hjelpe WISTA å åpne dørene også for menn, kan vi øke organisasjonens rekkevidde innen maritim bransje og bidra til positiv forandring, uttaler Tanggaard.

Les også: