Ulstein Es-Cad har inngått kontrakt om å levere design til et havforskningsfartøy. Dette er den første kontrakten etter at tidligere Es-Cad Engineering ble en del av Ulsteinkonsernet 1.1.2007.

Første designkontrakt til Ulstein Es-Cad

Det Istanbulbaserte skipsdesignselskapet Ulstein Es-Cad har inngått en avtale med Det naturvitenskapelige og teknologiske forskningsrådet i Tyrkia (TUBITAK) om utforming av et nytt havforskningsfartøy.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det nye fartøyet skal fungere som en allsidig plattform for havforskning. Fartøyet blir 41,2 meter langt, 9,6 meter bredt og er dimensjonert for en hastighet på 16 knop. Til tross for den kompakte størrelsen, er fartøyet egnet for langvarige operasjoner, med en rekkevidde på 2700 nautiske mil ved 14 knop. Fartøyet har plass til fjorten forskere i tillegg til et fast mannskap på tolv.
Fartøyet er utstyrt med fire laboratorier, møtefasiliteter og et arbeidsdekk på 100 m2. Arbeidsdekket er fullt utstyrt med kraner, to vinsjer og en A-ramme akterut, og er også tilrettelagt for ROV-operasjoner.
– Den tyrkiske regjeringen legger vekt på en styrking av havforskning, både i et miljø- og ressursperspektiv, og ikke minst når det gjelder undervannsgeologi, tatt i betraktning tett befolkede sentra som ligger i seismologisk aktive områder. Vi har tro på at denne kontrakten vil kunne posisjonere Ulstein som en aktuell partner også for større prosjekter som er under planlegging, sier Engin Sezen, administrerende direktør i Ulstein Es-Cad.


er det ledende forskningsmiljøet i Tyrkia, med mer enn 1500 forskere engasjert i grunnforskning og anvendt forskning, både i offentlig regi så vel som i partnerskap med privat næringsliv. Organisasjonen rapporterer til statsministeren, og er rådgiver for den tyrkiske regjeringen når det gjelder naturvitenskap og forskning.