Gå til innhold
Annonse
MS «Fjordprinsen» er overlevert fra Oma Baatbyggeri til Norled. Foto: Oma Baatbyggeri
MS «Fjordprinsen» er overlevert fra Oma Baatbyggeri til Norled. Foto: Oma Baatbyggeri

Oma Baatbyggeri AS på Stord har overlevert den andre av totalt tre identiske hurtigbåter til Norled. Nå skal «Fjordprinsen» i trafikk mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad.

Annonse

Det var i mai 2018 ble det klart at Norled vant den store anbudskontrakten for hurtigbåtforbindelsen mellom Harstad og Tromsø fra 2020 til 2030. I desember samme år signerte rederiet en kontrakt med Oma Baatbyggeri om bygging av de tre huurtigbåtene. Den første, «Fjorddronningen» ble levert i oktober, mens det tredje fartøyet, «Fjordjarl»  er ventet levert i mars 2020. 

Dette nybygget har en utforming og er utrustet med fremdriftsmaskineri som vil gi ytterligere reduksjon i energiforbruk. 

Universell utforming kombinert med svært gode sjøegenskaper, ivaretar komforten for passasjerene. Det er videre lagt meget godt til rette for at passasjerer med funksjonshemninger skal kunne ferdes enklest mulig om bord. 

- Vår ambisjon er å være en pådriver for ny og miljøvennlig teknologi, sier viseadministrerende direktør Lars Jacob Engelsen i en kommentar.

«Fjorddronningen» er levert med 4x MTU 8V 2000 M72 motorer fra Bertel O Steen Teknikk. Hjelpemotorer er 2 stk av typen John Deere på 46 kW. Generatorer er av typen Stamford, begge levert av Nogva Motorfabrikk. Fremdriftssystemet er MJP - 4x DBR 500 DD vannjetanlegg. 

Annonse