Fra 16. juni blir det etter all sannsynlighet igjen mulighet til å seile med Fjord Line til Danmark med «Bergensfjord» Foto: Fjord Line

Fjord Line i gang fra 16 juni

Fjord Line satser på å starte opp igjen sine daglige seilinger fra midten av juni. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Tiden med strenge reiserestriksjoner går mot slutten og det åpnes opp for kortreiste feriereiser. Fra 16. juni kan Fjord Line, etter all sannsynlighet, igjen ønske alle reisende hjertelig velkommen om bord. Vi gleder oss, skriver rederiet på sine nettsider.

For to uker siden uttalte konsernsjef Rickard Ternblom at det var på tide med en forsiktig og stegvis åpning av landegrensene i Skandinavia. 

– Vi mener at ett viktig grep norske myndigheter nå må gjøre er å ta initiativ til å åpne grensen først mot Danmark og så etter hvert mot Sverige. Norge og Danmark er i en ganske lik situasjon. De har kontroll på smittespredningen og er gradvis og forsiktig i gang med å åpne samfunnet igjen. Slik jeg tolker Folkehelseinstituttet sin statistikk og informasjon er det i dag ingen større risiko å reise til Aarhus enn det er å reise til Bergen, sa Ternblom.

Konserndirektør kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line sier de avventer myndighetene. Foto: Color Line

Avventer myndighetene

Hos Color Line er de ikke klare til å komme med en konkret dato. 

-Vi er klare til å starte opp til Danmark, Tyskland og Sverige, men må avvente til regjeringen i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige gir beskjed om åpning av grensene. Vi har god dialog med myndighetene og har tro på at smittevernsituasjonen er slik at det er faglig ansvarlig å åpne grensene, sier Helge Otto Mathisen, Konserndirektør kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line til Skipsreyen. 

Det er mulig å booke reise med Color Line på deres nettsider, men inntil videre har rederiet kansellert all passasjertrafikk.

- Av hensyn til markedet og våre egne ansatte vil vi opptre seriøst og følge de beslutninger som vi forventer blir tatt av myndighetene de neste dagene. Både vi og reiselivet i de land vi går til begynner å bli utålmodige og ber myndighetene avklare grenseåpninger, sier Mathisen.