Gå til innhold
Annonse
- Equinor har definitivt et samfunnsansvar, sier Geir Pollestad i Senterpartiet til Skipsrevyen. Foto: Equionor.
- Equinor har definitivt et samfunnsansvar, sier Geir Pollestad i Senterpartiet til Skipsrevyen. Foto: Equionor.

- Equinor har definitivt et samfunnsansvar, sier sier Geir Pollestad i Senterpartiet til Skipsrevyen. Nå vil han ta opp saken i Stortinget.

Annonse

- Equinor har definitivt et samfunnsansvar, sier Senterpartiets Geir Pollestad til Skipsrevyen.

- Både i kraft av at staten er majoritetseier og på grunn av deres dominerende stilling på norsk sokkel. Det jeg legger i det er at de ikke fullt ut må presse gjennom laveste pris. Equinor vil selv tape om de bruker en kortsiktig periode til å kjøre et prispress mot leverandørindustri og rederinæring som skviser bort norske aktører. Nå vil Senterpartiet ta opp saken i Stortingen i form av et skriftlig spørsmål til statsråden, sier Pollestad til Skipsrevyen.

- Senterpartiet vil ta opp saken i Stortinget, sier Pollestad til Skipsrevyen. Foto: Stortinget.
- Senterpartiet vil ta opp saken i Stortinget, sier Pollestad til Skipsrevyen. Foto: Stortinget.

Equinor vil selv tape om de bruker en kortsiktig periode til å kjøre et prispress mot leverandørindustri og rederinæring som skviser bort norske aktører, sier Pollestad

Flere leverandører har sett seg nødt til “å kjøpe kontrakter”

Under nedturen har mange leverandører sett seg nødt til å “kjøpe kontrakter” i påvente av bedre tider, sier administrerende direktør i Kaefer Energy Bård Bjørshol til Sysla Offshore. Med det mener jeg at man har sagt ja til avtaler som ikke er økonomisk bærekraftige, men som holder hjulene i gang.

En oljenæring uten norske leverandører vil være et stort tap for samfunnet

- Samtidig vil jeg understreke at leverandørindustri og rederinæringen har et ansvar for at prisgaloppen ikke tar av om det nå på ny kommer en situasjon med økt etterspørsel, sier Pollestad. Leverandørindustri, rederinæring og oljeselskapene har et felles ansvar og en felles interesse i å sikre at utslagene i tilbud og etterspørsel ikke blir for store. For norsk oljenæring uten en norsk maritim leverandørindustri vil være et stort tap for samfunnet, sier Pollestad til Skipsrevyen.

Les også:
Annonse