Gå til innhold

Equinor forventer stabil etterspørsel for supplyskip i 2019

- Equinor forventer stabil etterspørsel for supplyskip i 2019, sier Morten Sundt i Equinor til Skipsrevyen. Foto: Vidar Hardeland.
- Equinor forventer stabil etterspørsel for supplyskip i 2019, sier Morten Sundt i Equinor til Skipsrevyen. Foto: Vidar Hardeland.

- Equinor forventer stabil etterspørsel for supplyskip i 2019, sier leder for Marine innen logistikk og beredskap i Equinor, Morten Sundt, til Skipsrevyen. 

For optimistene som hadde sett for seg at økte oljepriser og nye milliardfunn skulle resultere i en ny oljeboom neste år, så heller Equinor kaldt vann i årene. For pessimistene som hadde fryktet at det bare er er tidsspørsmål før vi får en ny dipp i markedet så skaper i alle fall en stabil etterspørsel en forutsigbarhet i markedet for supplyskipene. Equinor er også en markedsaktør som veier sine ord på gullvekt i forhold til å unngå å skape forventninger som kan føre til prispress i markedet. 

-Vi ser for oss en fortsatt stabil etterspørsel i 2019, og forventer ikke store endringer i forhold til 2018, sier Morten Sundt.

Har sikret seg god kapasitet


- Vi har sikret oss god kapasitet med fartøyer på langtidskontrakter, og vil fortsatt benytte oss av spotmarkedet og mellomlange kontrakter for å dekke behovet vårt. sier Sundt.

- Planene våre indikerer et stabilt aktivitetsnivå framover. Dette gir grunnlag for stabil etterspørsel og langsiktighet innenfor vår maritime logistikk. avslutter Sundt.