Gå til innhold
Annonse
 Fungerende CEO i Endùr Energy Solutions Eirik Berge. Foto: Endùr Energy Solutions.
Fungerende CEO i Endùr Energy Solutions Eirik Berge. Foto: Endùr Energy Solutions.

Endùr Energy Solution AS kjøper opp en leverandør av olje- og gassproduksjonsforbedringsløsninger.

Annonse

Selskapet skriver i en pressemelding at de har signert en intensjonsavtale på kjøp av Caltec Production Solutions Ltd. Dette britiske selskapet er en verdensomspennende leverandør av olje- og gassproduksjonsforbedringsløsninger (IOR) som brukes til å øke produksjonen fra modne olje- og gassfelt og brønner.

- Vi tror at Caltec sin overflate jetpumpe-teknologi kombinert med konstruksjons- og engineering kapasiteten til vårt selskap vil kunne være en viktig pådriver i IOR-markedsområdet fremover.  Vi er alltid på jakt etter teknologi som kan forbedre ytelsen og minimere våre kunders karbonavtrykk, sier fungerende CEO Eirik Berge i Endùr Energy Solutions.

I tillegg til IOR løsninger for modne felt, vil Endùr og Caltec også kunne tilby tjenester innen flerfase applikasjoner egnet for nye installasjoner.

- Den internasjonalt anerkjente teknologien vi kan tilby gjør det mulig for olje- og gassoperatører å hente ut ytterligere reserver som allerede er i reservoaret. Teknologien vil åpne for både forbedret produksjon, utvidet økonomisk levetid for felt og redusert miljøpåvirkning, sier CEO Najam Beg i Caltec Production Solutions Ltd.

Transaksjonen er planlagt ferdigstilt i 4. kvartal 2019.

Om Caltec Production Solutions Ltd.

Caltec Production Solutions Ltd. har siden 2009 utført 150 vellykkede installasjoner i det internasjonale markedet.

Største kunde er Saudi Aramco med 13 installasjoner, i tillegg til BP, Shell, Exxon, Total, Petronas, E&I, Murphy Oil, Perenco og andre store operatørselskap. Kjøpet av Caltec Production Solutions Ltd er med forbehold om gjennomført Due Diligence og styregodkjenning.

Annonse