Gå til innhold
Annonse
Dof Subsea kan puste lettet ut etter at obligasjonseierne har gått med på refinansiering av lånene med rederiet. Foto: Dof
Dof Subsea kan puste lettet ut etter at obligasjonseierne har gått med på refinansiering av lånene med rederiet. Foto: Dof

Dof Subsea kan puste lettet ut etter at obligasjonseierne har gått med på refinansiering av lånene med rederiet. Men det var på hengende håret.

Annonse

I slutten av mai meldte Dof Subsea at de trolig ville være i brudd med lånebetingelsene i nær fremtid. I slutten av den påfølgende måneden meldte rederiet at de hadde fått en utsettelse på et lån ut november, og at selskapet nå jobbet med løsninger for å reduserer risikoen knyttet til stabilisering av situasjonen i selskapet. 

Forslaget til obligasjonseierne innebar for ett lån en økning fra 300 millioner kroner, mens for de to siste innebar det ingen endring. For visse banklån ville det bety en reduksjon fra 500 millioner kroner.

På hengende håret

Onsdag var det obligasjonseiermøte i rederiets tre obligasjonslån, og det endte med at forslaget ble banket gjennom, melder Hegnar.no. 

I to av møtene fikk forslaget en oppsluting på 70,43 prosent og 70,37 prosent. Bare såvidt over kravet om 66,67 prosent flertall. 

Konsernets samlede usikrede obligasjonsgjeld er på om lag 2,5 milliarder norske kroner. I tillegg kommer rundt 11 milliarder kroner i sikret gjeld til 17 ulike banker- og finansinstitusjoner.

Annonse