Fra venstre: Birte L. Steinsvik (NTNU), Anders B. Fjellvikås (NHH), Mads F. V. Kjeldsberg (NTNU), Hong-Tan Lam (NTNU), David H. Wu (NTNU), Theodor L. Dokkan (NHH), Victor A. Lindbäck (UiT), Andreas Stien (NTNU) og Elisabet Haugbø fra DNV GL. Foto: DNV GL

Tilrettelegger for fri fantasi og pågangsmot

Det var over 30 søkere per plass til DNV GLs populære sommerprosjekt som i år gjennomføres på tiende året. I løpet av fellesferien skal åtte studenter med både teknisk og økonomisk bakgrunn samarbeide om et felles prosjekt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

-  I år fikk vi inn ca 260 søkere til åtte plasser, sier prosjektleder Elisabet Haugsbø. Hun forklarer videre at prosjektet er begrenset til masterstudenter på fjerde året, og det alltid skal være med to økonomistudenter. Ellers har resten teknisk bakgrunn, men gjerne fra ulike linjer for å få best mulig spredning på kunnskapen og speile fagmiljøet i DNV GL.  

Ønsker flere kvinnelige søkere

- I en  ideell verden, så skulle vi helst hatt 50/50 kvinner og menn i teamet vårt, men det var dessverre ikke så mange kvinner som søkte i år. Vi håper å kunne påvirke litt flere kvinnelige studenter til å søke hos oss til neste år slik at vi da får en litt bedre kjønnsfordeling. Vi er nemlig veldig stolte av alle våre flotte og særdeles dyktige kvinner, sier Haugsbø.

Årets sommerprosjekt har fått tittelen «Cybersecurity – bringing trust to digitalization».

Haugsbø begrunner temavalget med at cybersikkerhet og digitalisering er et av DNV GLs store satsningsområder, både innad i bedriften og eksternt.

- Vi, som et ledende klasseselskap, må kunne gå foran som et godt eksempel for digitalisering og kunne guide våre kunder gjennom denne tematikken så vel som å kunne hjelpe dem med å sikre sine verdier i en «ny» og digital verden, påpeker Haugsbø.

Fri fantasi og pågangsmot

Haugsbø og studentene  er nå i full gang med å definere oppgaven og seg mål for hva de skal oppnå i løpet av sommeren og dermed også vise fram 8.august.

- Dette er kjempespennende og også en av grunnene til at vi har dette prosjektet hvert år. Studentene må få friheten til å definere oppgaven litt selv. Både i forhold til å skape et eierskap og ønske om fantastisk gjennomføring, men også fordi de, som studenter, ikke er «farget» av bedriften og dermed kan tenke på en måte som vi som har vært i arbeidslivet ikke helt greier. Fri fantasi og pågangsmot, rett og slett!