Gå til innhold
DNV GL fjerner de to siste bokstavene i logoen fra 1. mars. Foto: DNV GL
DNV GL fjerner de to siste bokstavene i logoen fra 1. mars. Foto: DNV GL

DNV GL vil fra mars i år bare kalle seg DNV, det melder selskapet i en pressemelding onsdag. 

- Navnebyttet kommer en omfattende gjennomgang av selskapets strategi ettersom det posisjonerer seg for en verden der mange av DNVs markeder er under gjennomgripende endring, heter det i meldingen. 

Det nåværende navnet har vært på plass siden fusjonen mellom DNV (Det Norske Veritas) og GL (Germanischer Lloyd) i 2013. Forenklingen av navnet er ifølge selskapet en naturlig konsekvens av en vellykket gjennomført fusjon, og av å ha operert som et fullt integrert selskap i flere år nå.

- I 2013 fusjonerte vi to ledende selskaper som hver for seg bidro med unik kompetanse og ledende markedsposisjoner. Det var derfor den gang riktig å slå sammen de to navnene. DNV GL er imidlertid ikke et navn som klinger godt, og mange kunder kaller allerede selskapet bare DNV. Vår merkevare blir brukt av mange av våre kunder for å skape tillitt. Et enklere navn vil være et enda sterkere tillitsmerke for kundene i fremtiden og bygger på vår 157 år lange innsats for å sikre liv, verdier og miljø forklarer konsernsjef Remi Eriksen.