Gå til innhold
Annonse
Brødrene Aa tok i mot pris på Hurtigbåtkonferansen i Trondheim. Foto: Vibeke Blich
Brødrene Aa tok i mot pris på Hurtigbåtkonferansen i Trondheim. Foto: Vibeke Blich

Hurtigbåtprodusenten ble tildelt HRF-prisen under Hurtgbåtkonferansen 2018, som for tiden finner sted i Trondheim. 

Annonse

- Prisen kan tildeles bedrifter eller personer som i forbindelse med sin virksomhet har tatt initiativ til, eller satt i verk tiltak av ekstraordinær art med betydning for næringen på kort eller lengre sikt, heter det i vedtektene til Hurtigbåtforbundet. I år går prisen til Hyen-baserte Brødrene Aa. Prisen består av diplom og et kunstverk av Ørnulf Opdahl. 

Komiteen som består av Rune Midtkandal –styreleder HRF, Harald Tronstad – regiondirektør Kystverket, Narve Mjøs – direktør DNV GL,  Lars Rødne- styremedlem HRF  og Ottar J. Aare, direktør HRF hadde følgende begrunnelse:

“Brødrene Aa AS ble stiftet av Olav og Bertel Aa i 1947. Siden den gang har Brødrene Aa produsert båter av høy kvalitet i mahogni, oregon pine, glassfiber og karbonfiber.

Verftet har hele veien vist stort mot og har på mange måter vært trendsetter mht. design, byggeteknikker og materialvalg. På disse områdene, og innenfor komposittproduksjon, er verftet i den absolutte verdenstoppen.

Risikoviljen har alltid vært stor, noe som har gitt noen tekniske og økonomiske utfordringer, men enda flere oppturer både for verftet og hurtigbåtbransjen generelt.

Stort antall nybygg har bidratt til en oppblomstring av gode underleverandører. Fokus på vekt har bidratt til stadig mer miljøvennlige fartøykonsept med høy virkningsgrad og lave utslippstall. Dette vil være uvurderlige virkemiddel for å fortsatt kunne forsvare hurtigbåten som et miljøvennlig og trygt alternativ i en framtid med stort fokus på miljø.

Brødrene Aa legger stor vekt på samarbeid med kundene og det erfaringsgrunnlaget de representerer.”

 

Annonse