Gå til innhold
Annonse
Den nye «Stødig» blir i underkant av 40 meter lang, og skal leveres i 2022. Tegning: Karstensens Skibsværft
Den nye «Stødig» blir i underkant av 40 meter lang, og skal leveres i 2022. Tegning: Karstensens Skibsværft

Rederiet Asbjørn Selsbane med Reder Andreas Hansen og sønnen Erlend har bestilt nytt fartøy fra Karstensens Skibsværft i Danmark. «Stødig» blir i underkant av 40 meter lang.

Annonse

Det nye fartøyet blir topp moderne med alt det nyeste innenfor maskineri, utstyr og utrustning heter det i en pressemelding fra verftet. 

Rederiet Asbjørn Selsbane er veletablert inne kystfiske, og driver i dag fartøyet «Asbjørn Selsbane» med kvoter for pelagisk fiske og hvitfisk, og har tidligere hatt et fartøy med samme navn som nybygget. 

Den nye «Stødig» skal drive med både reketråling og fiske etter hvitfisk. Den blir også utrustet for havfiske etter raudåte.   

Leveres i 2022

Rederiet har utgangspunkt i Lødingen, men har nå base på Kvaløy, og har vært drevet av familien Hansen i flere generasjoner. Andreas Hansen har drevet rederiet i 30 år, og han har nå fått med seg sin eldste sønn Erlend på laget. Dette er det fjerde nybygget som Andreas Hansen står i spissen for. 

Den nye «Stødig» og «Asbjørn Selsbane» er ment å supplere hverandre best mulig. Det vil fra rederiets side være fokus på kvalitet, innovasjon og driftssikkerhet. Fartøyet planlegges med elektriske vinsjer for best mulig effektivitet og dermed også mindre miljøbelastning. 

Nye «Stødig» skal leveres i juni i 2022, og blir 39,90 meter lang og 11,5 meter bred. Skroget skal bygges hos Karstensen Shipyard i Polen. 

Karstensens kan med denne kontrakten konstatere at de har 14 fartøyer i ordreboken som skal leveres i løpet av de kommende to år.  

Annonse