Nyborg sikrer nye kontrakter i Equinor-prosjekt

Selskapet har fått har tildelt to ordre på Equinor sitt FPSO-prosjekt, BM-C-33, av Alscott Asia.

Det nye produksjonsskipet (FPSO) blir bygget i Kina, og Nyborg skal levere en komplett pakke med vifter og annet nødvendig utstyr. Kombinasjonen av standard offshore-produkter og spesialdesignede løsninger, som er utviklet internt hos Nyborg, viser selskapets evne til å møte kundens behov, skriver selskapet i en pressemelding. 

Den nye kontraktens størrelse er i underkant av 20 millioner kroner, og selskapet har fått signal om en tredje ordre i samme prosjekt, noe som ytterligere vil styrke samarbeidet mellom Nyborg og Alscott, skriver de. 

Nyborg ble etablert i 1947 i Sykkylven og er et heleid norsk produsent og leverandør av ventilasjon og vifter til ulike industrier, til et internasjonalt marked. Total omsetning er ca. 200 millioner norske kroner. Nyborg eksporterer til i overkant av 60 land.

Tøff konkurranse

Alscott Asia er en del av Bronswerk Alscott Group, et kanadisk konsern innen energisektoren, og har flere ganger valgt Nyborg som leverandør.

Dalig Leder i Nyborg AS, Magnus Løseth.

– Denne kontrakten bekrefter Nyborg sin posisjon i et konkurranseutsatt og internasjonalt marked. Å bli valgt på nytt av Alscott understreker vår evne til å levere solide løsninger med betydelig kompleksitet, og det er uten tvil at vår suksess i disse krevende markedsområdene er direkte knyttet til den fantastiske innsatsen fra teamet i Nyborg, forteller daglig leder i selskapet, Magnus Løseth.

Godt samarbeid

Dette prosjektet er en videreføring av samarbeidet mellom Nyborg og Alscott Asia, der Nyborg leverer løsninger og utstyr for produksjonsskip (FPSO).

Nyborg har samarbeidet med Alscott Asia tidligere, ved å blant annet levere utstyr til Bachalau-prosjektet i 2020. Denne gangen utvides ordren til å inkludere utstyr til både "Living Quarter" (LQ) og mekanisk ventilasjon.

Salgsingeniør hos Nyborg Katarzyna Kryczka-Gut, har vært ansvarlig for å presentere og selge inn prosjektet til Alscott. 

– Vi har hatt et svært godt samarbeid med Alscott i prosessen fram til at denne kontrakten kom i havn. Det har vært behov for tekniske justeringer og avklaringer underveis fra begge parter, og vi har stor tillit til hverandre etter flere suksessfulle prosjekter tidligere. Jeg er veldig glad over å kunne fortsette dette viktige samarbeidet, forteller salgsingeniøren.

God ordrereserve og fortsatt god kapasitet

Selv om Nyborg har en hektisk agenda i tiden som kommer, har de forsikret seg om å opprettholde tilstrekkelig kapasitet for både nåværende og kommende oppdrag, skriver de i pressemeldingen. 

– I tillegg til flere fremtidige leveranser til kunder innen havvind, gjør at vi går inn i en høst med god ordrereserve. Vi opprettholder samtidig kapasiteten for nye, spennende prosjekter, enten de er for eksisterende eller nye kunder. Dette gjelder både i Sykkylven og ved vår fabrikk i Polen, så her er det ingen hviling på våre prestasjoner, sier Løseth.