Arne Birkeland. (Foto: Øyvind Sætre/Westcon)

Ny konsernsjef i Westcon

Styret i Westcon Group har utnevnt Arne Birkeland som ny konsernsjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Arne Birkeland har vært assisterende konsernsjef i Westcon Group siden september 2012, da han kom fra ulike lederstillinger i Aker Kværner og Wärtsilä. Han tiltrer umiddelbart som ny konsernsjef.

- Westcon er blitt et voksent konsern med flere ulike forretningsområder. Vi har tatt viktige og store strategiske steg innen flere områder de siste årene. Dette er resultatet av en kollektiv innsats fra svært dyktige og kompetente eiere, ledere og medarbeidere. Jeg har det siste året fått være med på deler av denne spennende reisen, og ser virkelig frem til fortsettelsen, sier Arne Birkeland.

Birkeland vil etterfølge Øystein Matre, som har ledet Westcon Group etter at selskapsstrukturen ble omorganisert til et konsern 2011. Matre vil fortsette som administrerende direktør i Westcon Yards – gruppens absolutt største forretningsenhet.

- Jeg er trygg på at Arne Birkeland er et godt valg for å utvikle Westcon videre. Han har lang nasjonal og internasjonal erfaring, kjenner bransjen fra flere sider, og med sin lokale tilknytning vet han godt «hvor vi kommer fra», sier Matre, og legger til at styret stiller seg samlet bak denne vurderingen.

Matre mener at påfyll av eksterne krefter er viktig og bra for et familieselskap som Westcon.

- Behovet for å rendyrke og styrke konsernsjefstillingen har vært en del av en naturlig utvikling etter hvert som bredden og totaliteten i Westcon-konsernet har økt. Nye krefter vil i tillegg bidra med nye perspektiver, sier Matre.