Foto: Odfjell

Odfjell signerer LPG / etylene joint venture avtale og utøver opsjoner for fire nybygg

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Odfjell SE har i dag inngått en avtale med selskaper tilknyttet Breakwater Capital og Oak Hill Advisors for etablering av et shipping joint venture for flytende petroleumsgasser og etylene («LPG/E»), meldes det om i en børsmelding.

Videre har Odfjell utøvd sine opsjoner for bygging av fire LPG/E skip på 22 000 kubikkmeter ved Nantong Sinopacific med planlagt levering mellom september 2016 og juni 2017. Den totale kontraktsprisen for disse er på cirka USD 200 millioner.

I segmentet for LPG/E skip eier og opererer Odfjell i dag to skip på 9 000 kubikkmeter, bygget i 2008. I tillegg har Selskapet fire skip på 17 000 kubikkmeter under bygging ved Nantong Sinopacific med planlagt levering mellom oktober 2015 og mai 2016, samt opsjoner for de fire skipene som nå er blitt utøvd.

I henhold til avtalen har Breakwater Capital og Oak Hill Advisors sammen forpliktet seg til å investere ca. USD 50 millioner for en 50% egenkapitalandel i Odfjell's LPG/E selskap. Videre har Odfjell og Partnerne hver forpliktet seg for tilnærmet USD 50 millioner til finansiering av vekst av joint venture selskapet.

Ferdigstillelsen av joint venture avtalen er underlagt ordinære vilkår for kontraktsinngåelse inkludert inngåelse av skipsbyggingskontraktene for de nevnte skipene. Det forventes at avtalen blir effektiv innen  de neste tre måneder.

Odfjell og Partnerne har som målsetning, gjennom konsolidering og partnerskap med andre annerkjente operatører, å bygge en ledende LPG/E shippingplattform basert på effektiv drift, en moderne og miljøvennlig flåte, og et langsiktig markedsperspektiv.

Jan A. Hammer, administrerende direktør i Odfjell sier: «Det er en glede for Odfjell å få Breakwater Capital og Oak Hill Advisors som partnere innen LPG og etylene segmentet. Sammen vil vi styrke våre vekstmuligheter og utvide vårt potensiale.»

Jeppe Jensen i Breakwater Capital sier: «Vi er glad for å bli en integrert del av en sterk platform innen LPG/etylene. Kombinasjonen av en moderne drivstoffeffektiv flåte og to førsteklasses partnere som Odfjell og Oak Hill Advisors, representerer en perfekt inngangsmulighet i en sektor som vi er begeistret for. »